Sport
notix pixel id

Veste mare pentru România! David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile olimpice de vară

David Popovici, înotătorul român care a uimit întregul mapamond cu performanțele sale la numai 17 ani, a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021 la sporturile olimpice de vară.
25.11.2021 | 22:17
Veste mare pentru România! David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile olimpice de vară
David Popovici
ADVERTISEMENT

Anul 2021 a fost unul extraordinar pentru David Popovici. Înotătorul român a reușit să doboare mai multe recorduri la juniori și să cucerească o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt.

Totodată, sportivul legitimat la CS Dinamo s-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 100 de metri liber.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a emis un comunicat oficial prin care anunță că înotătorul David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021 la sporturile olimpice de vară.

ADVERTISEMENT

David Popovici va mai primi, pe lângă trofeu, o bursă de formare de 15.000 de euro.

„Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru «Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară» din 2021.

Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asăciației Comitetelor Olimpice Europene.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

ADVERTISEMENT

Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

ADVERTISEMENT

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat”, se arată în comunicatul emis de COSR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik