Sport

David Popovici a scris istorie la Europenele de natație de la Roma, dar nu va fi recompensat de Dinamo pentru performanțele sale

Dublu campion continental la 100 și 200 metri liber, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine CE de natație. Înotătorul nu va fi recompensat financiar de CS Dinamo.
18.08.2022 | 15:38
David Popovici a scris istorie la Europenele de natatie de la Roma dar nu va fi recompensat de Dinamo pentru performantele sale
David Popovici va încasa aproximativ 37.000 de euro din partea MTS și LEN, dar nu va fi recompensat de Dinamo
ADVERTISEMENT

David Popovici a încântat din nou prin evoluțiile lui la Campionatele Europene de natație de la Roma. Titlurile continentale îi vor aduce și recompense pe măsură din partea MTS și Liga Europeană de Natație (LEN), nu și din partea clubului Dinamo.

Cum justifică oficialii CS Dinamo decizia de a nu-l premia pe David Popovici

2022 a fost un an fantastic pentru David Popovici. La Europenele de juniori de la Otopeni victoriile sale au fost privite ca o normalitate.

ADVERTISEMENT

La fel și triumfurile de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, respectiv Europenele din Italia, la ambele competiții impunându-se în probele de 100 și 200 metri liber.

Ministerul Sportului și Liga Europeană de Natație vor recompensa performanțele sportivului, nu și clubul Dinamo, unde este legitimat.

ADVERTISEMENT

”David va fi premiat conform hotărârii de Guvern. Nu va mai fi o derogare, așa cum s-a întâmplat după ce a cucerit medaliile la Mondiale. Guvernul poate stabili anumite derogări, în funcție de performanță, de notorietate, sunt și alte criterii care determină acordarea unor sume suplimentare.

Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt niște sume prevăzute clar pe care David le va primi”, a explicat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

37.000 de euro va încasa David Popovici pentru performanțele obținute la Roma

Cel mai valoros sportiv român al momentului va încasa, totuși, sume importante pentru cele două medalii de aur cucerite la Foro Italico și pentru recordul mondial stabilit în proba de 100 metri liber.

Liga Europeană de Natație va alimenta contul sportivului cu 14.000 de euro, câte 2.000 de euro pentru fiecare medalie, respectiv 10.000 de euro pentru recordul mondial.

ADVERTISEMENT

MTS îl va premia, de asemenea, pe David Popovici dar cu o sumă și mai consistentă. Aproximativ 23.000 de euro (112.000 de lei) este recompensa pe care sportivul o va primi în perioada următoare.

ADVERTISEMENT