Sport

David Popovici a semnat cu Dinamo! Transferul anului în sportul românesc. A plecat de la CSA Steaua

David Popovici îşi va continua cariera la Dinamo. Înotătorul a plecat de la CSA Steaua şi a semnat cu rivala.
27.09.2021 | 21:22
David Popovici a semnat cu Dinamo Transferul anului in sportul romanesc A plecat de la CSA Steaua
ADVERTISEMENT

Lovitură de imagine dată de CS Dinamo. David Popovici, una dintre marile speranţe ale nataţiei româneşti a semnat cu echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

David Popovici a semnat cu Dinamo: “Super-transferul anului!”

Anunţul a fost făcut de oficialii celor de la Dinamo într-un comunicat:

“Super-transferul anului. Înotătorul David POPOVICI a ales Dinamo! ? Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României.

ADVERTISEMENT

❤️ Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Radulescu”, se arată în comunicatul echipei.

David Popovici, la un pas de a lua medalie la Tokyo!

David Popovici a fost unul dintre înotătorii care au făcut senzaţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După ce a bătut toate recordurile mondiale de juniori, Popovici, în vârstă de 16 ani la JO, s-a bătut de la egal la egal cu “rechinii” probelor de viteză.

ADVERTISEMENT

Românul a fost la un pas de medalia de bronz în proba de 200 de metri liber şi s-a calificat în finala probei olimpice de 100 de metri liber. Singura probă în care nu a prins finala a fost 50 de metri liber.

“A fost o experiență superbă și sunt sigur că o să mai am parte de ea.”

După Jocurile Olimpice, David Popovici a spus că vrea să participe la cât mai multe ediţii şi să reuşească să câştige şi medalii la cel mai înalt nivel:

ADVERTISEMENT

“Sunt puțin obosit, pentru că m-a dat peste cap drumul. Dar mă trezește la viață să știu ce am reusit, ce am fost în stare să fac, și toată susținerea primită de la toți românii care s-au trezit, mi-au dat mesaje.

A fost o experiență superbă și sunt sigur că o să mai am parte de ea. Vreau să mai văd cercurile olimpice. Eu îmi doresc să fiu nu doar pentru a doua oară pentru JO, urmează Los Angeles, Brisbane. Vreau să merg la cât mai multe.

ADVERTISEMENT

“Aș minți dacă aș spune că antrenamentele sunt distractive”

Sunt „fenomenul”, „regele”, „extraterestrul”, toți acești termeni mă flatează. „Extraterestru” îmi place. Mă flateaza acești termeni, dar nu pot zice că mă caracterizează. Mă consider un puști de 16 ani care înoată repede, care știe să vorbescă, și încerc să duc o viața cât mai normală, de adolescent.

Aș minți dacă aș spune că antrenamentele sunt distractive, sau munca din fiecare zi, care mă seacă câteodată. Dar odată ce ajung să am rezultate și pot să le arăt tuturor celor care au crezut în mine ce sunt în stare să fac, atunci totul merită“, a spus Popovici la finalul JO.

La secţia de nataţie a celor de la Dinamo, David Popovici va fi coleg cu Robert Glinţă, unul dintre cei mai buni înotători români şi campion european la 100 de metri spate.

ADVERTISEMENT