Sport

David Popovici, analizat de legendarul Michael Phelps şi de antrenorul lui: „Acesta este cel mai bun mod de a înota”

Bob Bowman, antrenorul fostei legende a natației mondiale, Michael Phelps, a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu americanul despre David Popovici.
16.08.2022 | 13:31
David Popovici analizat de legendarul Michael Phelps si de antrenorul lui Acesta este cel mai bun mod de a inota
Michael Phelps este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice: 28 de medalii, dintre care 23 de aur. Sursă foto: captură video
ADVERTISEMENT

David Popovici a reușit să stabilească un nou record mondial în proba regină a natației, cea de 100 de metri liber, iar în proba de 200 de metri a reușit un record mondial de juniori. „Rechinul” i-a atras atenția mareului Phelps, după ce a câștigat 9 medalii în doar 2 luni.

Bob Bowman, fostul antrenor al lui Michael Phelps, l-a analizat pe David Popovici: „Știe cum să abordeze corect o cursă”

Legendarul antrenor al lui Michael Phelps a dezvăluit discuția pe care a avut cu multiplul campion olimpic, cu privire noua senzație a înotului mondial David Popovici.

ADVERTISEMENT

„Știe cum să abordeze corect o cursă. Mai mult de atât, știe cum să își dozeze energia pentru randamentul maxim pe toată durata cursei”.

Bowman, chiar îl compară pe David Popovici cu legenda înotului mondial„Popovici îmi amintește de un Michael Phelps tânăr”.

ADVERTISEMENT

Ce a discutat Bob Bowman cu Michael Phelps despre David Popovici: „Ei sunt construiți similar”

Michael Phelps a fost impresionat de explozia lui David Popovici din acest an, iar antrenorul i-a spus fostului înotător american că Popovici va reuși un timp-record în cursa de 200 de metri și va doborî recordul mondial.

„Chiar i-am spus la cină lui Michael că David va termina cursa de 200 de metri sub 1:42 la un moment dat. Ei sunt construiți similar, ambii sunt slăbuți”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Michael Phelps a explicat cum reușește Popovici să se ridice deasupra tuturor: „Generează viteză prin reducerea rezistenței la înaintare. Acesta este cel mai bun mod de a înota”, a declarat Bob Bowman, conform SwimSwam.

Cine este Michael Phelps

Michael Phelps este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, unde a cucerit 28 de medalii: 23 aur, 3 argint, 2 bronz.

ADVERTISEMENT

Americanul a reușit să devină campion mondial de nu mai puțin de 26 de ori, la probele de 100 și 200m liber, 100 și 200m fluture, 200 și 400m mixt. Phelps a cucerit și șase medalii de argint la Mondiale: 100m fluture, 200m libere, 200m mixt.

În total, Phelps a cucerit 86 de medalii în toate competițiile: 66 aur, 14 argint, 3 bronz.

ADVERTISEMENT