Sport

David Popovici, apărat după ce s-a retras înaintea finalei de 400 m liber: ”Nu este fricos”

Camelia Potec a sărit în apărarea lui David Popovici, după ce au început să apară primele critici la adresa acestuia pentru că s-a retras înaintea finalei de 400 m liber de la Campionatele Europene.
17.08.2022 | 21:15
David Popovici aparat dupa ce sa retras inaintea finalei de 400 m liber Nu este fricos
Camelia Potec a sărit în apărarea lui David Popovici, după ce au început să apară primele critici la adresa acestuia pentru că s-a retras înaintea finalei de 400 m liber de la Campionatele Europene. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noul star al înotului mondial se calificase în ultimul act cu al patrulea timp, însă a decis să nu lupte pentru medalii din cauza programului încărcat.

După retragerea dinaintea finalei de 400 m liber, David Popovici este apărat de Camelia Potec

Imediat după ce David Popovici a hotărât să nu participe la finala de 400 m liber au apărut și primii contestatari ai puștiului de 17 ani, însă președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a explicat încă o dată motivele acestei decizii.

ADVERTISEMENT

”Sunt lucruri care se întâmplă, important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu. A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate.

A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate. David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos”, a declarat Potec, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Puștiul minune are programul stabilit de un an

Fosta mare înotătoare a menționat faptul că programul lui David Popovici este stabilit încă de anul trecut și tocmai din cauza oboselii s-a decis să nu se organizeze o primire fastuoasă la întoarcerea în țară de la Europenele de la Roma.

”La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport. Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile. Nu vrem să ne legăm de alte povești citite în presă. Vorbim doar de natație. Faptul că nu există primire oficială publică se datorează parinților lui David Popovici și a antrenorului. Este foarte obosit, nu a mai dorit să facă o conferință”, a mai spus Potec.

Ce bani încasează Popovici după Europene

David Popovici se va întoarce acasă cu titlurile europene la 100 și 200 m liber, precum și cu recordul mondial în proba regină a natației, iar Ministerului Sportului a anunțat câți bani îi va da noului star.

ADVERTISEMENT

Puștiul minune va încasa 37.000 de lei pentru fiecare medalie, ceea ce înseamnă un total de 74.000 de lei. Mai precis, suma va fi puțin peste 15.000 de euro, mult mai puțin față de ce a primit după Mondialele de la Budapesta.

ADVERTISEMENT