Sport

David Popovici, calificat în finala probei olimpice de 200 de metri liber! Cursă fabuloasă reușită de înotătorul român. Video

David Popovici continuă forma de senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul român s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber de la Tokyo.
26.07.2021 | 04:45
David Popovici calificat in finala probei olimpice de 200 de metri liber Cursa fabuloasa reusita de inotatorul roman Video
ADVERTISEMENT

La doar 16 ani, David Popovici va lupta pentru medalii în cursa de 200 de metri liber de la Tokyo. Românul a reușit calificarea în finala probei după ce a reușit timpul de 1:45:68 în prima semifinală.

David Popovici, calificat în finala probei olimpice de 200 de metri liber!

Ultimul act va avea loc marți dimineața, de la ora 04:43. Înotătorul român, care a câștigat aurul european de juniori în această disciplină are acum șansa de a aduce o medalie olimpică, la doar 16 ani.

ADVERTISEMENT

VEZI CURSA LUI DAVID POPOVICI: 

Camelia Potec a declarat imediat după calificarea în semifinale că speră să vină cu vești bune după semifinale, ceea ce s-a și întâmplat, David Popovici reușind deja să intre în lupta pentru medalii la 200 de metri liber:

Camelia Potec a anticipat performanța: “Când toată România se trezește, sperăm să venim cu vești bune că urmează și finale”

„A fost o zi cu foarte multe emoții, o zi în care doi dintre băieții care au participat astăzi în calificări, din cei trei, Popovici și Glința au reușit să se califice mai departe în semifinală, emoțiile vor continua.

ADVERTISEMENT

Mâine dimineață la noi sau în timpul nopții în România ei vor încerca să treacă mai departe și să se califice fiecare în finala probei, după care mai discutăm, e prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo.

Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări.

Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, a spus Camelia Potec, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

David Popovici, al 7-lea timp pentru finală!

David Popovici a reușit să se califice în ultimul act cu al șaptelea timp, deși a încheiat pe locul doi în prima semifinală. În a doua semifinală s-a înotat mai rapid și Duncan Scott a reușit să coboare sub 1:45:00.

Tabloul finalei: 

Calificații în finala de 200 de metri liber
Calificații în finala de 200 de metri liber

Însă, indiferent de culoar, David Popovici va lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Înotătorul român a arătat că poate să își îmbunătățească timpul, iar asta ar putea să facă în finala de la 200 de metri liber.

ADVERTISEMENT

David Popovici, înscris și la 50 și 100 liber!

În afară de 200 de metri liber, David Popovici este înscris la alte două probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo: 50 de metri liber și 100 de metri liber.

În cazul în care va încheia în primii trei cursa de 200 de metri liber, David Popovici ar putea deveni al doilea medaliat al României la această ediție după argintul obținut de Ana Maria Popescu.

ADVERTISEMENT