Sport
notix pixel id

Super pefrormanță pentru ”fenomenul” David Popovici. A câștigat aurul continental la 200 metri liber

David Popovici este noul campion european în bazin scurt. Sportivul legitimat la CS Dinamo a triumfat, sâmbătă, în finala probei de 200 metri liber, o cursă decisă pe ultimii metri.
06.11.2021 | 17:53
Super pefrormanță pentru ”fenomenul” David Popovici. A câștigat aurul continental la 200 metri liber
ADVERTISEMENT

Înotătorul David Popovici a câștigat, sâmbătă, medalia de aur în cadrul Campionatelor Europene de natație de la Kazan.

Sportivul a încheiat cursa de 200 metri liber cu timpul de 1:42:12 câștigând primul titlu continental la actualele întreceri găzduite de Rusia.

David Popovici titlu continental și un nou record național la 200 metri liber

Cel mai în vogă înotător român, David Popovici și-a respectat statutul de principal favorit la câștigarea medaliei de aur în finala la 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

Vineri, dinamovistul obținuse calificarea în ultimul act într-o manieră dezarmantă, cu cel mai bun timp din semifinale 1 min 43 sec 08/100.

În finală, fenomenalul David Popovici nu doar că s-a impus fără probleme, dar a corectat și recordul național al probei, în bazin scurt (25 de metri), cu timpul de 1:42:12.

ADVERTISEMENT

Este prima medalie de aur pentru delegația României prezentă la Kazan, pentru actuala ediție a Campionatelor Europene de natație în bazin scurt.

Succesul de la 200 metri liber este cu atât mai important cu cât marți, în calificările de la 400 de metri liber, David Popovici a numărat greșit turele de bazin și, deși conducea detașat, s-a oprit, și până să realizeze eroarea făcută a pierdut contactul cu ceilalți sportivi ratând prezența în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Robert Glință a cucerit celelalte două medalii pentru România

Al doilea cel mai important înotător român, Robert Glință, a cucerit anterior peformanței lui David Popovici, primele medalii pentru România, la europenele de la Kazan.

Glință a fost aproape să câștige finala la 100 metri spate, pe care a încheiat-o cu timpul de 49 sec 31/100. Deși era în frunte la jumătatea cursei, avea să fie învins în final de reprezentantul gazdelor Kliment Kolesnikov, cronometrat în 49 sec 13/100.

ADVERTISEMENT

Pe treapta a treia a podiumului a terminat înotătorul din Grecia Apostolos Christou, în 49 sec 87/100.

Anterior câștigase medalia de bronz la 50 metri spate cu un nou record național. Robert Glință a fost cronometrat cu timpul de 22 sec 74/100. Finala a fost câștigată, la fel ca la 100 metri spate, de rusul Kliment Kolesnikov.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik