Sport

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de natație! Înotătorul român a câștigat două medalii de aur și a bătut un record mondial

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de natație. El i-a devansat pe Mihailo Romanciuk și Thomas Ceccon în această ierarhie.
18.08.2022 | 10:32
David Popovici cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de natatie Inotatorul roman a castigat doua medalii de aur si a batut un record mondial
David Popovici a câștigat un nou premiu la Roma
ADVERTISEMENT

Campionatul European de natație de la Roma s-a încheiat miercuri seara. Pentru România a fost o ediție extraordinară, David Popovici devenind dublu campion european, la 100 și 200 de metri liber.

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de natație!

În plus înotătorul român a bătut recordul mondial în proba de 100 de metri liber: 46.86 de secunde. Aceste performanțe i-au adus lui David Popovici un nou premiu, fiind desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine.

ADVERTISEMENT

La feminin, acest premiu a fost câștigat de Ruta Meilutyte (Lituania). Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție.

David Popovici
David Popovici

Popovici i-a depășit în clasament pe Romanciuk și Ceccon!

David Popovici a totalizat 1003 puncte pentru timpul din finala de 100 de metri liber și a fost urmat în clasament de ucraineanul Mihailo Romanciuk și de italianul Thomas Ceccon, cei doi având 982, respectiv 979 de puncte.

ADVERTISEMENT

Românul se calificase și în finala de 400 de metri liber, cu al patrulea timp, însă nu a mai luat startul în această probă. Antrenorii, alături de sportiv, au decis să nu forțeze, mai ales că s-a acumulat oboseala și peste câteva zile urmează Campionatele Mondiale de Juniori din Peru.

S-a retras din finala la 400 de metri liber!

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

ADVERTISEMENT

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, se arată în comunicatul federației.

ADVERTISEMENT

David Popovici va sta doar două zile, urmând ca pe 21 august să facă deplasarea în Peru, pentru Campionatele Mondiale de juniori, ultima competiție de tineret la care este eligibil. El va împlini 18 ani pe 15 septembrie.

  • 46.86 de secunde este noul record mondial la 100 de metri liber
  • 2 medalii de aur a obținut David Popovici la Europenele de la Roma
ADVERTISEMENT