Sport

David Popovici continuă să facă valuri. Presa din Spania acordă spații ample după performanțele de la Roma: ”Șeful de la Foro Italico”

Dublu campion european la întrecerile continentale din Italia, David Popovici a stabilit și un nou record mondial în proba de 100 metri liber și jurnaliștii din lumea întreagă continuă să elogieze performanțele lui.
19.08.2022 | 16:45
David Popovici continua sa faca valuri Presa din Spania acorda spatii ample dupa performantele de la Roma Seful de la Foro Italico
Jurnaliștii din Spania l-au numit pe David Popovici ”Șeful de la Foro Italico”. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de David Popovici în acest an vor rămâne în istoria competițiilor de natație. Dublu campion european și mondial în probele de 100 și 200 metri liber, sportivul român este în continuare elogiat de presa din lumea întreagă.

Presa din Spania a îngenuncheat în fața lui David Popovici

David Popovici a explodat realmente la Foro Italico, în iunie anul trecut când a corectat de trei ori recordurile lumii la juniori. Tot în complexul sportiv din capitala Italiei și-a desăvârșit anul acesta ”opera” stabilind un nou record mondial, la seniori de această dată.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună performanță planetară în proba ”Regină” (100 metri liber) data de mai bine de 13 ani și tot la Roma fusese stabilită de brazilianul César Cielo Filho. În iulie 2009 sud-americanul înota în 46,91 secunde cele două lungimi de bazin.

În august 2022 David Popovici a corectat cu 5 sutimi de secundă recordul lui Cielo Filho și experții din lume cred că potențialul adolescentului român este atât de mare încât previzionează noi performanțe.

ADVERTISEMENT

”«Șeful» de la Foro Italico este, înainte de toate, un băiat de 17 ani mândru de originile sale, care înțelege perfect ce i se întâmplă. Doar anii ne vor arăta cât de departe va ajunge David Popovici, dar nimeni nu îi va putea lua performanța de a fi primul om care coboară sub 46,90 de secunde în proba de 100 de metri liber.

David Popovici se gândește doar la a-și îmbunătăți performanțele, dar fără să piardă din vedere cine este și de unde vine. Deși cerneala s-a epuizat în ultimele săptămâni pentru a rescrie filele de istorie, românul se gândește doar la următoarea provocare”, au titrat jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

David Popovici, material didactic pentru experții în fizică

Jurnaliștii din Spania notează că ușurința cu care David Popovici înoată, tehnica și forța pe care o degajă în timpul competițiilor va fi studiată de cei mai mari experți în domeniul fizicii.

”Superioritatea sa s-a propagat și a durat pe parcursul tuturor competițiilor din 2022. Poziția sa în bazin și stăpânirea tehnicii, cu capacitatea de a elimina o cantitate mare de apă în mișcare, toate vor fi analizate la milimetru de experți pentru a afla cum reușește”, se arată în sursa citată.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 17 ani David Popovici a cucerit anul acesta titlurile mondiale și europene în probele de 100 și 200 metri liber, în competițiile de seniori, și a obținut alte patru medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români