Sport

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător al anului. Premiul vine de la cea mai prestigioasă revistă de specialitate

David Popovici a avut un 2022 de excepție, cu medalii peste medalii atât la juniori, cât și la seniori, și a fost ales cel mai bun înotător al anului.
20.11.2022 | 16:26
David Popovici desemnat cel mai bun inotator al anului Premiul vine de la cea mai prestigioasa revista de specialitate
David Popovici a avut un 2022 de excepție, cu medalii peste medalii atât la juniori, cât și la seniori, și a fost ales cel mai bun înotător al anului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Înotătorul a împlinit 18 ani pe 15 septembrie, însă are un palmares incredibil în nataţie. Doar în ultimele cinci luni a obţinut 13 medalii în cele patru competiţii internaţionale la care a participat.

David Popovici, ales cel mai bun înotător al anului

Tocmai aceste rezultate fantastice reușite în 2022 au făcut ca presa internațională să-l numească unul dintre cele mai mari talente ale natației mondiale sau urmașul celebrului Michael Phelps.

ADVERTISEMENT

Și cum munca este răsplătită, David Popovici a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, cel mai bun înotător al anului 2022.

Conform paginii de Facebook a CS Dinamo, club unde este legitimat, este prima oară în istorie când un înotător român primeşte această nominalizare și astfel intră într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.

ADVERTISEMENT

Record mondial la 100 m liber

Popovici a câştigat în acest an două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi una de argint la CE de juniori.

Înotătorul român a bătut şi un record mondial în această vară, în proba de 100 de metri liber. Precedenta performanţă a fost stabilită de Cesar Cielo Filho, la Roma, în 2009. Tot în capitala Italiei, Popovici a devenit cel mai rapid înotător la 100 liber cu timpul 46.86.

ADVERTISEMENT

Sportivul de 18 ani a încheiat anul 2022 cu o participare la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt de la Otopeni, acolo unde a câștigat trei medalii de aur, la 100, 200 și 400 m liber. La 100 m mixt, el a luat medalia de argint.

De ce a refuzat Popovici să plece în SUA

Adi Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a acordat un amplu interviu pentru FANATIK. El a vorbit despre performanţe, despre controversele apărute în spaţiul public, dar și cel mai greu moment din cariera puștiului minune al natației mondiale.

ADVERTISEMENT

În același interviu pentru FANATIK, tehnicianul a dezvăluit că sportivul a primit mai multe oferte și burse de la universități de top din America după performanțele obținute în acest an și a explicat de ce Popovici a ales să le refuze.

ADVERTISEMENT