Sport

David Popovici, elogiat de L’Equipe! Ce scriu francezii despre noul star al natației mondiale

Noua senzație a înotului mondial, David Popovici, a fost extrem de lăudat de jurnaliștii francezi de la celebrul cotidian și i se dau șanse mari să câștige aurul și în proba de 100 de metri.
21.06.2022 | 21:37
David Popovici elogiat de LEquipe Ce scriu francezii despre noul star al natatiei mondiale
David Popovici a devenit la 17 ani primul campion mondial la înot al României
ADVERTISEMENT

David Popovici a reușit o nouă cursă entuziasmantă și s-a calificat în finala la 100 de metri cu cel mai bun timp, fiind favorit la titlul mondial.

Celebrul cotidian L’Equipe, odă la adresa lui David Popovici: „Românul de 17 ani impresionează în această săptămână”

Performanțele lui David Popovici au făcut înconjurul lumii și au avut ecou și în L’Equipe: „În cealaltă semifinală, David Popovici a reușit un timp mult mai bun decât al lui Grousset, nou record mondial de juniori”.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii francezi îl cotează cu șanse reale și la câștigarea probei de 100 de metri: „Românul de 17 ani impresionează în această săptămână. A câștigat deja titlul mondial la 200 m liber și poate visa la dublă”.

Performanța istorică a lui David Popovici a făcut valuri pe tot globul: „Deschide o nouă eră! Toate recordurile sunt în pericol”

Titlul mondial al lui David Popovici a stârnit ample reacții în presa internațională: Popovici deschide o nouă eră! Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare.

ADVERTISEMENT

Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”, de aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au scris jurnaliștii spanioli de la AS.

Comentatorii britanici au fost și ei euforici la finalul cursei, dar mai ales surprinși: „Popovici are un viitor măreț. Abia așteptam proba de 100 de metri. E un pericol pentru toată lumea, toate recordurile sunt în pericol cu el! Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de viteză. Acum, cu David, avem!”.

ADVERTISEMENT

Ungurii la picioarele lui David Popovici: „E primul român care câștigă aurul! Vreodată!”

Presa din Ungaria a trecut de asemenea peste rivalitatea cu România și au concluzionat simplu: „David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a stabilit ieri un record mondial la juniori, a concurat cu campionul olimpic Tom Dean.

Britanicul a fost în frunte în primii 100 de metri, apoi Popovici a preluat conducerea și a câștigat cu un avans semnificativ. În plus, a stabilit un record mondial la nivel de juniori: 1:43,21. E primul român care câștigă aurul! Vreodată!”, au notat și jurnaliștii maghiari de la Nemzeti Sport.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii unguri de la M4Sport au titrat: „Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”.

ADVERTISEMENT