Sport

David Popovici, elogiat de Michael Phelps: “Este singurul care poate doborî recordul”

Recordmanul de medalii olimpice, Michael Phelps, crede că David Popovici va doborî curând recordul mondial în proba de 200 de metri, care rezistă din 2009.
25.09.2022 | 22:20
David Popovici elogiat de Michael Phelps Este singurul care poate dobori recordul
David Popovici, 18 ani, atacă recordul mondial al probei de 200 de metri, deținut din 2009 de germanul Paul Biederman. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fenomenul David Popovici l-a impresionat și pe cel mai mare olimpian al tuturor timpurilor, Michael Phelps.

David Popovici a fost încântat de cuvintele lui Phelps la adresa lui

Câștigător a 23 de medalii  de aur la Jocurile Olimpice, americanul în vârstă de 37 de ani a aplaudat performanțele înotătorului român la Campionatele Mondiale de la Roma din august.

ADVERTISEMENT

Mesajul postat pe contul său de Instagram de Phelps după ce Popovici a stabilit noul record al probei de 100 de metri liber l-a entuziasmat enorm pe David, care a declarat la acea vreme: “De mic copil îmi doream să afle cineva ca Michael Phelps de mine.”

Iar americanul nu s-a oprit doar aici. Într-un interviu acordat pentru NBC Sports, Michael Phelps a continuat cu elogiile la adresa tânărului nostru campion.

ADVERTISEMENT

Recordul la 200 de metri nu va mai rezista mult timp

Phelps a vorbit despre faptul că ultimul său record mondial încă în picioare, la 400 de metri mixt, stabilit în 2008, este în mare pericol și speră să mai reziste măcar încă un an.

În același timp, americanul a afirmat că și recordul din proba de 200 de metri liber, deținut din 2009 de germanul Paul Biederman, nu va mai avea viață lungă.

ADVERTISEMENT

“Dacă există o persoană pe planetă care poate să înoate sub un minut și 42 de secunde la 200 metri liber, probabil că este Popovici”, a spus Michael Phelps.

“E doar o chestiune de timp până va înota și mai repede”

“Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 secunde la probele de 100 de metri liber din acest an. Sunt foarte atent la asemenea lucruri”, a declarat Phelps, care a câștigat, în total, 28 de medalii olimpice în probele de viteză la înot.

ADVERTISEMENT

“Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el, cu o mișcare foarte bună, este doar o chestiune de timp până când el va deveni și mai puternic și va înota și mai repede”, a concluzionat Michael Phelps.

ADVERTISEMENT