Sport
notix pixel id

David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie! Motivul incredibil pentru care a ratat finala la 400 m

David Popovici, noua speranță a înotului românesc, a făcut o gafă uluitoare la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan.
02.11.2021 | 14:12
David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie! Motivul incredibil pentru care a ratat finala la 400 m
David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie! Motivul incredibil pentru care a ratat finala la 400m
ADVERTISEMENT

David Popovici (17 ani) a oferit un moment mai puțin obișnuit în serii la proba de 400 metri liber de la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan.

David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie

Înotătorul celor de la CS Dinamo s-a oprit în mod inexplicabil după 14 bazine, crezând că a terminat cele 16 bazine pe care le presupune proba.

Acesta a revenit în cursă, însă, deși conducea seria sa, secundele pierdute i-au fost „fatale” lui David Popovici, făcându-l să piardă finala.

ADVERTISEMENT

„Campionatul European 2021 în bazin de 25 metri a debutat azi la Kazan, în Rusia. În prima reuniune, Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 metri spate (locul 6 la general, cu 23,23 secunde). Azi după amiază, Robert va concura pentru un loc în finala probei.

Tot azi, David Popovici și-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu «stop» neprevăzut.

ADVERTISEMENT

David a condus detașat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Și-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală.

O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Și învață repede!

ADVERTISEMENT

Cândva, ne vom aminti amuzați că în cariera unui mare sportiv se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 și 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!”, au scris cei de la CS Dinamo, pe contul oficial de Facebook.

De cealaltă parte, Robert Glință (24 de ani) a izbutit calificarea în semifinalele probei de 50 metri spate cu al șaselea timp din serii.

ADVERTISEMENT

Acesta a evoluat în seria a treia și a avansat în etapa următoare cu timpul de 23.23 secunde.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik