Sport

David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie! Motivul incredibil pentru care a ratat finala la 400 m

David Popovici, noua speranță a înotului românesc, a făcut o gafă uluitoare la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan.
02.11.2021 | 14:12
David Popovici gafa neasteptata la Campionatele Europene de natatie Motivul incredibil pentru care a ratat finala la 400 m
ADVERTISEMENT

David Popovici (17 ani) a oferit un moment mai puțin obișnuit în serii la proba de 400 metri liber de la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan.

David Popovici, gafă neașteptată la Campionatele Europene de nataţie

Înotătorul celor de la CS Dinamo s-a oprit în mod inexplicabil după 14 bazine, crezând că a terminat cele 16 bazine pe care le presupune proba.

ADVERTISEMENT

Acesta a revenit în cursă, însă, deși conducea seria sa, secundele pierdute i-au fost „fatale” lui David Popovici, făcându-l să piardă finala.

„Campionatul European 2021 în bazin de 25 metri a debutat azi la Kazan, în Rusia. În prima reuniune, Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 metri spate (locul 6 la general, cu 23,23 secunde). Azi după amiază, Robert va concura pentru un loc în finala probei.

ADVERTISEMENT

Tot azi, David Popovici și-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu «stop» neprevăzut.

David a condus detașat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Și-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală.

ADVERTISEMENT

O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Și învață repede!

Cândva, ne vom aminti amuzați că în cariera unui mare sportiv se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 și 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!”, au scris cei de la CS Dinamo, pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Robert Glință (24 de ani) a izbutit calificarea în semifinalele probei de 50 metri spate cu al șaselea timp din serii.

Acesta a evoluat în seria a treia și a avansat în etapa următoare cu timpul de 23.23 secunde.

ADVERTISEMENT