Sport

David Popovici, alături de Messi și Mbappe. Celebrul cotidian L’Equipe l-a inclus în topul ”Campionii Campionilor”

Performanțele extraordinare din 2022 i-au adus lui David Popovici o prezență și în topul celor mai buni sportivi realizat de prestigiosul cotidian L'Equipe.
06.01.2023 | 20:04
David Popovici alaturi de Messi si Mbappe Celebrul cotidian LEquipe la inclus in topul Campionii Campionilor
David Popovici a prins Top 10 în ierarhia anuală a celor de la L'Equipe. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici a avut un 2022 memorabil. Performanțele uluitoare ale românului sunt recunoscute nu doar de cei din lumea natației, ci și de cele mai prestigioase publicații de pe mapamond, care l-au inclus în tradiționalele lor anchete de sfârșit de an.

L’Equipe l-a inclus pe David Popovici în topul mondial al campionilor din 2022

David Popovici a izbutit anul trecut să bată recordul mondial la 100 metri liber. Proba ”regină” a natației mondiale. O performanță care fusese stabilită anterior de brazilianul César Cielo Filho, în iulie 2009.

ADVERTISEMENT

În plus, a obținut o mulțime de medalii (13) atât pe plan continental, cât și mondial, la juniori, dar și la seniori. În plus, după ce a fost numărul unu în bazin normal, a urcat pe podium și în cel scurt.

Marii campioni ai natației mondiale l-au elogiat. La fel și specialiștii. Iar Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă revistă de profil, l-a desemnat cel mai bun înotător al anului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, așa cum ați aflat deja din FANATIK, s-a numărat printre cei mai buni sportivi europeni în tradiționala anchetă realizată de agenția poloneză PAP. O ierarhie realizată pe baza votului celor mai prestigioase organisme de profil de pe continent.

Iar acum, iată, a prins și Top 10 în tradiționala anchetă a jurnaliștilor de la cotidianul francez L’Equipe. Pe care aceștia au numit-o ”Campionii Campionilor”. Într-o companie extrem de selectă.

ADVERTISEMENT

Clasamentul a fost realizat pe baza opțiunilor exprimate de gazetarii publicației din Hexagon. Care au fost invitați să ofere câte un top cu cinci poziții. Pentru locul 1 s-au acordat 6 puncte, pentru locul 2 au fost oferite 4, iar pentru următoarele, trei, două, respectiv un punct.

Ierarhia este deschisă de starurile Campionatului Mondial din Qatar, Leo Messi și Kylian Mbappe. În timp ce pe treapta a treia a podiumului s-a situat Rafael Nadal, recordmanul all-time al titlurilor de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Top 10 mondial în opinia L’Equipe

1.Lionel Messi (Fotbal) – 808 puncte
2.Kylian Mbappe (Fotbal) – 381
3.Rafael Nadal (Tenis) – 285
4.Remco Evenepoel (Ciclism) – 252
5.Max Verstappen (Formula 1) – 196
6.Karim Benzema (Fotbal) – 195
7.Armand Duplantis (Atletism) – 185
8.Stephen Curry (Baschet) – 139
9.Antoine Dupont (Rugby) – 105
10.David Popovici (Înot) – 98

ADVERTISEMENT