Sport

David Popovici, la două sutimi de medalia de bronz! A reușit un nou record la 200 de metri liber. Video

David Popovici a încheiat pe locul patru în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Românul a fost la 2 sutimi de fericire.
27.07.2021 | 05:28
David Popovici la doua sutimi de medalia de bronz A reusit un nou record la 200 de metri liber Video
ADVERTISEMENT

Finala olimpică de la 200 de metri liber a fost una dramatică. David Popovici pornea de pe culoarul 1 în căutarea primei sale medalii olimpice, la vârsta de 16 ani. Iar înotătorul român a făcut o cursă excelentă.

David Popovici, la două sutimi de medalia de bronz! Ultima lungime de bazin excelentă

A pornit foarte bine și după prima întoarcere de bazin a fost pe locul trei. Românul a făcut o cursă tactică inteligentă și nu a forțat prematur. Înainte de ultima lungime, David Popovici era foarte bine plasat.

ADVERTISEMENT

Pe ultimii 50 de metri, Popovici a forțat și a urcat în clasament, iar la un moment dat părea că va obține medalia de bronz, fiind la mare bătaie cu brazilianul Fernando Schaeffer.

David Popovici, final pe locul 4 la 200 de metri liber! Timp excepțional pentru tânărul de 16 ani

Din pluton s-au desprins puțin pe final britanicii Tom Dean și Duncan Scott, care aveau să obțină aurul, respectiv argintul. Bronzul avea să fie smuls in extremis de brazilianul Fernando Schaeffer.

ADVERTISEMENT

David Popovici a venit pe locul patru la doar două sutimi de adversarul său, având timpul: 1:44.66. Este un timp excepțional pentru tânărul în vârstă de 16 ani care a fost atât de aproape de medalia de bronz.

VEZI VIDEO FINALA: 

Nou record mondial de juniori!

Cu acest timp, David Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori și un nou record național în proba de 200 de metri liber. El și-a îmbunătățit cu aproape o secundă prestația din calificări și semifinale.

ADVERTISEMENT

Pentru David Popovici urmează cursa de 100 de metri liber, una care îi convine mai mult decât aceasta de 200, în care a încheiat pe locul patru. După câteva ore de pauză, va intra din nou în bazin.

David Popovici intră din nou în bazin la 13:22!

La ora 13:22, David Popovici va concura în seria a 9-a de calificare (ultima) în proba de 100 de metri liber. El înoată în aceeași serie cu unul dintre principalii favoriți, americanul Caleb Dressel.

ADVERTISEMENT

Performanțele lui David Popovici au atras atenția presei internaționale cu prestațiile sale, fiind considerat o stea în devenire:

„În ultimele câteva săptămâni și, din motive întemeiate, s-au scris multe despre talentul tânărului în creștere, David Popovici. La recentele Campionate Europene de juniori, tânărul de 16 ani a fost senzațional, adunând 3 medalii de aur și reușind timpi spectaculoși.

La Tokyo, Popovici, o stea în devenire, s-a trezit într-o altă companie, dar a fost din nou un „fulger” în bazin, arătând că performanțele sale nu au vreo legătură cu vârsta pe care o are”, scrie swimmingworldmagazine.com.

 

ADVERTISEMENT