Sport

David Popovici, lăudat în presa internațională! Specialiștii dau ca sigură obținerea unei medalii: “Le-a aruncat mănușa celorlalți «rechini»!”

David Popovici a început perfect Mondialele de Nataţie de la Budapesta. Înotătorul român a stabilit cel mai bun timp pentru finala de 200 de metri liber, fiind în atenţia presei internaţionale.
20.06.2022 | 17:55
David Popovici laudat in presa internationala Specialistii dau ca sigura obtinerea unei medalii Lea aruncat manusa celorlalti rechini
David Popovici. Sursa foto: Facebook COSR
ADVERTISEMENT

Campionatele Mondiale de Nataţie au început perfect pentru delegaţia României. Robert Glinţă şi David Popovici s-au calificat în finalele probelor de 100 de metri spate, respectiv ultimul act la 200 de metri liber.

David Popovici, lăudat în presa internațională: “Le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi «rechini»”

David Popovici este favorit la medalia de aur în proba de 200 de metri liber, după ce a obţinut primul timp de calificare în ultimul act. Înotătorul român a impresionat în semifinale, reuşind să corecteze şi recordul mondial de juniori.

ADVERTISEMENT

Finala se va desfăşura luni, de la ora 19:02 la Budapesta, cu David Popovici înotând pe culoarul 4. Presa internaţională îl laudă pe român după performanţa din semifinale, spunând că le-a aruncat mănuşa rivalilor:

„Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român David Popovici le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi «rechini» din bazin cu timpul setat în semifinale.

ADVERTISEMENT

“Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire”

După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat în finală confortabil, cu cel mai bun timp. A setat totodată un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40.

La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă”, se arată în Swimmingworldmagazine.com. 

ADVERTISEMENT

Predicţiile specialiştilor: Popovici, două medalii de argint

Sursa citată a făcut şi predicţii pentru probele de viteză de la Campionatul Mondial de Nataţie şi susţin că David Popovici va câştiga medalia de argint atât la 200, cât şi la 100 de metri liber.

Predicţiile Swimming World Magazine pentru finalele de 200 şi 100 de metri liber:

200 de metri liber:

  • Aur: Hwang Sun-woo (Coreea de Sud)
  • Argint: David Popovici (România)
  • Bronz: Tom Dean (Marea Britanie)
ADVERTISEMENT

100 de metri liber: 

  • Aur: Caeleb Dressel (SUA)
  • Argint: David Popovici (România)
  • Bronz: Alessandro Miressi (Italia)

Glinţă înoată de la ora 20:00 în finala de 100 de metri spate

Robert Glinţă s-a calificat cu al optulea timp în finala probei de 100 de metri spate. Ultimul act se va disputa luni, de la ora 20:00. Înotătorul român a declarat că va da totul în ultimul act, chiar dacă va fi pe unul dintre culoarele laterale.

  • 17 ani are David Popovici 
  • 4 este locul ocupat de Popovici în finala de 200 de metri liber de la JO Tokyo
ADVERTISEMENT