David Popovici a început, în stil de mare campion, și Campionatele Europene de la Roma. Și-a asigurat prezența în finala probei de 100 de metri cu un nou record continental. Și a devenit primul junior din istorie care coboară sub 47.00.
Firesc, toți ochii sunt ațintiți asupra sa și toată lumea se întreabă care sunt explicațiile succeselor sale. Dincolo de calitățile și talentul care sunt indiscutabile. Iar David a dezvăluit, în podcastul Fair Play, unul dintre secretele sale.
Firesc, pentru a ajunge la performanțele de excepție pe care le realizează de fiecare dată când intră în bazin, este nevoie de multă muncă. La antrenamente.
Iar acest efort presupune, normal, ca David Popovici să aibă energia și forța care sunt necesare. Iar pentru acestea, spune campionul, alimentația este un factor extrem de important.
”Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. Ajung acasă, mai mănânc ceva. După aceea am prânzul.
Când zic ceva e o masă normală. Important e să mănânc sănătos şi să mă feresc de fast-food sau chestii de genul”, spune Popovici.
Pentru a continua lista. Care ajunge la minimum șapte mese. Uneori chiar opt, după cum dezvăluie David. ”Prânzul e cea de-a patra masă. După prânz poate mai mănânc ceva, poate un snack, un baton mai mare.
După aceea, o alta, imediat după antrenament. Şi după care am cina. Cred că s-au adunat șapte. Uneori am şi opt mese.
Am nevoie, pentru că ard foarte mult. Cred că dacă m-aş lăsa de înot brusc, m-aş îngrășa imediat. Mă ajută şi metabolismul puţin, dar faptul că înot, în medie, într-o zi obişnuită, 15 kilometri, > foarte mult”, a spus Popovici.
Dublul campion mondial va participa la Campionatele Mondiale de la Roma în patru probe. După cea de 100 de metri liber urmează cea de 200 de metri, în care a obținut titlul în Ungaria, dar și 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.