Sport

David Popovici, mesaj emoționant după ce a impresionat la JO: ”E nevoie de timp, răbdare și pasiune”

Înotătorul David Popovici a impresionat la JO cu rezultatele obținute, iar la încheierea participării a avut un mesaj pentru susținătorii săi.
30.07.2021 | 17:33
David Popovici mesaj emotionant dupa ce a impresionat la JO E nevoie de timp rabdare si pasiune
ADVERTISEMENT

Puştiul de 16 ani a încheiat pe locul 4 în finala de la 200 m liber şi pe 7 la 100 m liber, dar a ratat calificarea în finală la 50 m liber.

La scurt timp după ce a ratat pentru doar două sutimi o medalie de bronz, Popovici a avut puterea să glumească pe seama acestui fapt.

ADVERTISEMENT

După rezultatele excelente de la JO, David Popovici a transmis un mesaj pentru fani

David Popovici a ratat vineri calificarea în semifinalele probei de sprint, 50 m liber, dar rezultatele sale de la JO au fost apreciate de toată lumea, iar la încheierea participării sale la Tokyo a avut un mesaj emoționant care a arătat că este un copil cu capul pe umeri.

”Sunt impresionat de incredibila susţinere pe care am primit-o, de faptul că v-aţi rupt din timpul şi somnul vostru ca să mă urmăriţi şi simt că bucuria pe care v-am adus-o este la fel de mare ca bucuria mea că am participat la cea mai mare competiţie sportivă din lume.

ADVERTISEMENT

Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiţi pe tot globul! Am lângă mine oameni minunaţi care mă ajută să devin cea mai bună versiune a mea ca sportiv, dar mai ales ca om şi le mulţumesc! Adrian Rădulescu, Dragoş Luscan Pregatire Fizica & Kinetoterapie, Valentin Grigoras, Bob Seebohar sunt oamenii care m-au adus aici şi alături de care voi continua”, a scris Popovici pe contul de Facebook.

Puștiul minune, mulțumit de participarea la Tokyo

”Am câştigat multă experienţă, am cunoscut oameni pe care cu admiraţie îi priveam doar la tv iar câştigul meu personal este că am făcut parte din spiritul olimpic ‘Citius, Altius, Fortius’ – Mai repede, mai sus, mai puternic.

ADVERTISEMENT

Rămân focusat pe obiectivele mele şi la fel de conştient că sunt la început de drum. E nevoie de timp, răbdare şi pasiune şi consider că le am pe toate trei. Vă mulţumesc pentru tot!

PS ‘Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câştigi, ci să participi, aşa cum în viaţă nu contează triumful, ci lupta. Esenţial nu e să cucereşti, ci să lupţi bine’ – Pierre de Coubertin. PS2 Deloc întâmplător, astăzi este ziua internaţională a prieteniei”, a mai notat înotătorul român.

ADVERTISEMENT

Popovici, apreciat în toată lumea

Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena, a ținut să îl laude pe David Popovici, dar l-a taxat pe Robert Glință de la care avea așteptări mari.

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici nu avea cum să treacă neobservată, nici de specialiști, nici de vânătorii de talente. Românul de 16 ani este asaltat cu oferte de studii și burse sportive de cele mai importante universități din Statele Unite ale Americii.

Brent Hayden, medaliatul cu bronz în proba de 100 m liber, a făcut public un episod care l-a avut protagonist chiar pe fenomenalul David Popovici. Canadianul a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu înotătorul român, chiar înaintea finalei.

ADVERTISEMENT