Sport

David Popovici, prima reacție după finala olimpică de la 100 metri liber: ”Mândru că sunt român”

David Popovici a bifat deja două finale olimpice și aventura lui la Tokyo continuă. Înotătorul a transmis fanilor un mesaj emoționant după cursa de 100 metri liber, de joi.
29.07.2021 | 09:36
David Popovici prima reactie dupa finala olimpica de la 100 metri liber Mandru ca sunt roman
ADVERTISEMENT

După locul 4 din fiala de la 200 metri liber, David Popovici a sosit al 7-lea în finala de la 100 metri liber, iar evoluțiile lui continuă să uimească.

Lăudat de foști sportivi, dar și de adversarii din bazin, David Popovici a reacționat imediat și a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Elogiat de adversari, David Popovici a răspuns printr-o postare în mediul online

David Popovici este un fenomen. La doar 16 ani emană o forță care a atras atenția adversarilor săi. De altfel, David s-a prezentat la Tokyo din postura de cel mai rapid om al planetei, în bazin.

La 200 metri liber a fost la două sutimi de secundă de prima sa medalie olimpică. În finala de la 100 metri liber a intrat cu al cincilea timp, dar a încheiat al 7-lea. Chiar și așa, câștigătorul finalei, Caeleb Dressel, a lăudat ascensiunea românului.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

”Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Aventura continuă! Mândru că sunt român!”, a replicat David Popovici, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Pentru David Popovici urmează proba de 50 metri liber

David Popovici continuă să lupte pentru o medalie olimpică. Va intra în concurs şi în proba de 50 metri liber. Românul va înota în sesiunea a 5-a din calificări, programată vineri, de la ora 13:00.

ADVERTISEMENT

Semifinala se va disputa sâmbătă, de la ora 5:11, în timp ce finala va avea loc duminică, de la ora 4:30.

Fosta înotătoare Carmen Bunaciu, care a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1980 și 1984, i-a transmis un mesaj de încurajare tânărului înotător român și antrenorului lui.

”A fost o finală fantastică la 100 liber, locul 7 pentru David Popovici, în lupta cu mai experimentații săi adversari! Felicitări juniorului nostru și antrenorului Adrian Rădulescu. Sunteți grozavi! Multă baftă în continuare!”, a scris Carmen Bunaciu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT