Sport

David Popovici, primire de gală la revenirea în țară. Când se întoarce în România marele campion de la Budapesta

Dublul campion mondial David Popovici va avea parte de o primire de gală la întoarcerea în țară. Sportivul va fi așteptat la aeroport de colegii de școală, de fani, dar și de autorități.
23.06.2022 | 13:18
David Popovici primire de gala la revenirea in tara Cand se intoarce in Romania marele campion de la Budapesta
David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Moindial de la Budapesta. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici este omul momentului în sportul românesc și mondial. După succesele impresionante de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta sportivului i se pregătește o primire pe măsura performanțelor.

Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”, pregătit să-l primească pe marele campion

Debutant la un campionat mondial de seniori, David Popovici a cucerit primele titlu supreme pentru natația românească în întrecerile masculine.

ADVERTISEMENT

Performanța dinamovistului este cu adevărat impresionantă. Un singur sportiv a mai reușit în istorie să câștige la aceiași ediție titlurile mondiale la 100 și 200 metri liber. Americanul Jim Montgomery a fost primul în 1973.

Întoarcerea în țară a lui David Popovici și a staff-ului său, antrenorii Adrian Rădulescu, principal, și Dragoș Luscan, secund, va avea loc duminică la ora 21:05.

ADVERTISEMENT

Primirea va avea loc la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă” în prezența Ministrului Sportului, Eduard Novak, dar și a altor înalți demnitari și reprezentanți ai MTS.

”Un campion cu talentul și anvergura lui David Popovici se naște la câteva zeci sau chiar sute de ani. Avem șansa incredibilă ca el să fie român. Record după record, medalie după medalie, pare de neoprit și este abia la început de carieră.

ADVERTISEMENT

De la această ediție a Campionatelor Mondiale, ne aduce două medalii de aur. David al nostru, la doar 17 ani, este cel mai bun înotător al lumii la 100 și la 200 metri liber. Scrie istorie pentru natația românească și mondială.

David merită o primire memorabilă, natația românească și profesioniștii ei merită recunoașterea, atenția și respectul nostru în fața acestor performanțe cu adevărat istorice”, au transmis organizatorii evenimentului de la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”.

ADVERTISEMENT

David Popovici rămâne la Budapesta alături de Robert Glință

Deși pentru David Popovici întrecerile de la Budapesta s-au încheiat, super campionul lumii va rămâne în capitala Ungariei până duminică pentru a fi alături de coechipierul său de la Dinamo, Robert Glință. Acesta a fost finalist în proba de 100 metri spate, sosind al optulea, și va mai concura în proba de 50 metri spate.

Un alt motiv pentru care sosirea în țară a lui David Popovici a fost amânată ține de efectuarea testelor anti-doping, pentru ca rezultatele lui să fie omologate de forul mondial de natație.

În tot acest timp, David Popovici va continua să se antreneze. La începutul lunii viitoare va participa la Campionatele Europene de juniori de la Otopenei, unde va fi vedeta competiției.

Întrecerile de la Budapesta se încheie sâmbătă, a doua zi Popovici și Glință urmând să se întoarcă în România cu aceiași aeronavă.

ADVERTISEMENT