Sport

David Popovici, răspuns sincer la o întrebare ciudată: ”Crezi că Dressel s-a retras de frica ta?”. Ce i-a transmis românul rivalului său

David Popovici a obținut rezultate impresionante la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, iar retragerea super starului Caeleb Dressel a ridicat semne de întrebare. Românul a reacționat cu sinceritate.
23.06.2022 | 12:27
David Popovici raspuns sincer la o intrebare ciudata Crezi ca Dressel sa retras de frica ta Ce ia transmis romanul rivalului sau
David Popovici a răspuns sincer la speculațiile cu privire la retragerea lui Caeleb Dressel de la mondialele de la Budapesta. Finala probei de 100m liber, castigata de David Popovici, in cadrul Campionatului Mondial de Natatie, desfasurat la Budapesta, 22 iunie 2022. Inquam Photos Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

Super starul Caeleb Dressel, de șapte ori campion olimpic și de 14 ori campion al lumii a fost nevoit să se retragă din întrecerile mondiale de la Budapesta. Gestul lui a fost interpretat, speculându-se chiar că a recurs la el de teama de a concura împotriva românului David Popovici.

Cum a răspuns David Popovici la speculații legate de retragerea lui Caeleb Dressel

Caeleb Dressel a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, la 50 metri fluture și cu ștafeta de 4X100 metri liber a SUA.

ADVERTISEMENT

Americanul a luat startul și în proba de 100 metri liber individual și se calificase în semifinale cu al doilea timp 47,95, la 35 de sutimi de secundă în urma lui David Popovici.

Ulterior staff-ul lui Dressel a anunțat că din motive medicale sportivul nu va mai concura la 100 metri liber. Au apărut și speculațiile, iar Popovici a fost întrebat dacă crede că americanul s-a retras de frica lui.

ADVERTISEMENT

”Nu cred. Este un înotător prea mare pentru a fugi de cineva ca mine sau de oricine, dar sper să fie bine şi să se întoarcă mai puternic”, a răspuns David Popovici.

Caeleb Dressel este cel mai galonat înotător în activitate având în palmares nu mai puțin de 7 titluri olimpice și 14 mondiale, cu tot cu cele două obținute la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Pentru David Popovici urmează europenele de juniori de la Otopeni

Noua senzație a înotului mondial David Popovici nu are timp de odihnă după performanțele extraordinare pe care le-a obținut al Budapesta, unde s-a încoronat de două ori campion al lumii.

Sportivul de 17 ani revine în țară unde va pregăti participarea la Campionatele Europene de juniori găzduite în perioada 5-10 iulie, de Complexul Olimpic de natație de la Otopeni.

ADVERTISEMENT

În fața propriilor suporteri, Popovici ar putea concura la mai mult de două probe, sportivul luând în calcul și cursa de 400 metri liber și chiar cele de la stilul fluture.

Luna august va fi și mai încărcată pentru dublul campion mondial. În perioada 11-17 august va concura la europenele de seniori de la Roma, iar între 30 august – 4 septembrie va înota la mondialele de juniori de la Lima.

ADVERTISEMENT