Sport

David Popovici, reacție categorică după ce a ieșit campion european la 100 de metri liber: “Nu m-am gândit la medalie. Trebuie să am mai multă încredere în mine”

David Popovici s-a impus în finala Campionatului European de la Belgrad. Ce a declarat înotătorul român la scurt timp după o nouă medalie.
19.06.2024 | 22:04
David Popovici reactie categorica dupa ce a iesit campion european la 100 de metri liber Nu mam gandit la medalie Trebuie sa am mai multa incredere in mine
David Popovici, prima reacție după un nou concurs de senzație. "Nu m-am gândit la medalie". Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

David Popovici pare pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorul român și-a apărat titlul european la proba de 100 de metri liber, după ce a câștigat finala de la Belgrad cu un timp formidabil, 46,88.

David Popovici, aur la europene

Popovici a fost la numai 8 sutimi de recordul mondial. După acest concurs, are timp pentru a pune la punct ultimele detalii pentru cel mai important concurs al carierei: Olimpiada de la Paris. Înotătorul a povestit cum s-a simțit în competiția din capitala Serbiei.

ADVERTISEMENT

În finală, a pornit extrem de tare și a continuat în aceeași manieră până la capătul întrecerii. El a punctat acest lucru și a transmis că cel mai important lucru în acest moment este să fie sigur pe el, întrucât știe foarte bine de ce e capabil.

Prima reacție a lui David Popovici după o nouă medalie

„Până la urmă, ăla e punctul meu forte. Și așa că am plecat cât de tare am putut și m-am întors, cred, al doilea cel mai rapid din istorie, dacă nu primul, dar oricum acolo. Așa că da, trebuie să am mai multă încredere în mine. E atât de simplu, pentru că… eu pot”.

ADVERTISEMENT

Înotătorul român a declarat că nu a avut un obiectiv stabilit pentru Campionatul European, însă s-a pregătit foarte mult din punct de vedere fizic și psihic, la fel cum face pentru orice concurs la care participă.

„Nu, nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. De fapt, mi-ar fi plăcut să câștig, era undeva în spatele minții, dar nu ăsta a fost obiectivul meu, cum nu e niciodată. În schimb, singurele mele obiective au fost să plec rapid, să-mi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare. Atât”, a mai spus David Popovici.

ADVERTISEMENT

”Mă simt din ce în ce mai bine”

Popovici a dat de înțeles că se simte mai bine în 2024. El a precizat că s-a acomodat cu circuitul și cu probele de la seniori, iar acest lucru nu poate decât să aducă speranțe pentru ce urmează. David va reprezenta România la Jocurile Olimpice.

„Cred că anul ăsta e clar mai bine decât anul trecut, dar da, am fost la câteva ediții de europene, de seniori, de juniori, și în bazin scurt și în bazin lung, și parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu finalele, cu publicul, cu calificările semifinale, finale, calificările de scară națională, calificări și finale. Și da, mă simt din ce în ce mai bine”.

ADVERTISEMENT

„(n.r. Contează pentru el că și-a păstrat titlul european?) Nu contează. Se vede frumos pe hârtie. Mi-am apărat titlul și mi-am mai adăugat un titlu pentru campionul europene. Asta nu a contat niciodată pentru mine cu adevărat. E important, dar e un bonus. Așa îmi place să mă gândesc. Mi se pare mai sănătos”, a explicat David Popovici conform Lead.ro.

Palmaresul lui David Popovici la seniori:

Campionatele Mondiale de Natație

  • Aur 2022 Budapesta 100 m liber
  • Aur 2022 Budapesta 200 m liber
  • Campionatele Mondiale de Natație (BS)
  • Argint 2022 Melbourne 200 m liber

Campionatele Europene de Natație

  • Aur 2024 Belgrad 100 m liber
  • Aur 2022 Roma 100 m liber
  • Aur 2022 Roma 200 m liber
ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a...
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a ajuns la spital din cauza stresului. Vacanţă de coşmar pentru o tânără din UK
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi