Sport

David Popovici a revenit la București după Campionatul Mondial de Nataţie: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”

David Popovici revine în ţară după performanţele fabuloase reuşite la Campionatul Mondial de Nataţie. Cu aceeaşi cursă va veni şi Robert Glinţă, finalist în probele de 100 şi 50 de metri spate.
26.06.2022 | 20:03
David Popovici a revenit la Bucuresti dupa Campionatul Mondial de Natatie Sunt onorat sa reprezint tara asta frumoasa si sa va simt alaturi de mine
David Popovici a aterizat la București după Campionatul Mondial de Nataţie: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”
ADVERTISEMENT
26-06-2022
18:43

David Popovici: „Abia aștept să concurez la Europenele de juniori!”

David Popovici a răspuns și întrebărilor jurnaliștilor care au fost prezenți la Aeroportul Otopeni: „Abia aștept să concurez la Europenele de juniori și să văd cum e să concurez la mine acasă și tribuna să fie cât mai gălăcioasă. Așa cum a fost pentru înotătorii maghiari la Mondialele de la Budapesta. Mai urmează multe competiții, însă cred că Europenele de la juniori cred că o să fie cele mai special. Vreau să îmi reprezint în continuare cu mândrie țara.

Abia aștept să văd cum am reușit să schimb lucrurile în România și ce impact va avea acest val pe termen lung. E unul dintre obiectivele mele personale. Eu am filosofia de a mă îndrepta cât mai mult către perfecțiune. Când încerci să fii cel mai bun chiar vei reuși să fii. Asta e ținta mea și cred că și o rețetă pentru o viața fericită. 

Mă simt mândru că am reușit să ajung la același nivel, pentru că Ungaria e o forță în înot. Mi-ar plăcea să fim în fața absolut tuturor. Mai sunt multe probe și nu m-am gândit încă unde voi concura.

David Popovici visează departe: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”

Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă super, dacă se poate în toate și mai bine. Un alt vis al meu e să inspir cât mai multă lume și să trăiască cu mine această bucurie. 

Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți copii și oameni înotând. E o relație specială pe care o avem cu apa. Înotul e un sport minunat pentru inimă, pentru mușchi, pentru corp. Mi-aș dori să văd că toate bazinele aflate în paragină vor fi renovate. 

Nu știu cât poate dura cariera mea. Sunt înotători care au devenit campion mondiali și la 15-16 ani. Dacă îți place acest sport poți să o faci la orice vârstă. Într-un sport atât de singuratic și individual e extrem de importantă chimia cu cei cu care lucrezi și e cel mai important criteriu. 

E un lucru frumos să ai idoli care să te inspire cum cred că o fac și eu cu mulți copii acum. Îmi aduc aminte în 2016 l-am întâlnit prima oară pe Robert Glință și îmi era rușine să fac poză cu el. M-au împins părinții de la spate. Mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat și îl mai am și acum”, a concluzionat David Popovici.

26-06-2022
18:35

David Popovici și Robert Glință, primele declarații: „Sunteți foarte mulți aici!”

 

David Popovici a oferit primele declarații de la întoarcerea în România și a surprins din nou cu simplitatea sa: „Nu sunt obișnuit cu atâta atenție, dar rămân tot eu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. A fost superb și cred că multă lume ar vrea să fie în situația mea. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a declarat dublul campion mondial.

„Sunteți foarte mulți aici. Niciodată nu ne-am confruntat cu o masă de oameni atât de mare care ne susține. S-a simțit cu totul altfel acest Campionat Mondial și ne-ați împins de la spate. Am încercat să obțin cel mai bun rezultat de care sunt capabil. Îți mulțumesc David că sunt contemporan cu tine”, a spus și Robert Glință.

26-06-2022
17:51

Mihai Covaliu, recunoscător lui David Popovici: „A creat un val care va avea un impact foarte pozitiv”

Mihai Covaliu a declarat de asemenea că această performanță istorică a lui Popovici a creat o emulație fără precendent în lumea natației din România.

„Ne punem mari speranțe și în David Popovici și în Robert Glință. Mai sunt și alti sportivi care pot face lucruri excepționale. David a creat un val care va avea un impact foarte pozitiv în natație.

Vorbim de sportul de performanță, iar rezultatele lui sunt fabuloase. Dar vorbim și de sport de masă. Toată lumea îl apreciază pe David. E bine că a reușit să trezească acest sentiment al sportului”.

26-06-2022
17:43

Mihai Covaliu și Camelia Potec îl întâmpină pe Popovici la aeroport

Mihai Covaliu, președintele COSR și Camelia Potec, fosta campioana olimpică, îl întâmpină pe David Popovici la Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni. 

Camelia Potec și Eduard Novak, comitetul de întâmpinare al lui David Popovici
Camelia Potec și Eduard Novak, comitetul de întâmpinare al lui David Popovici.

„Rechinul” va ajunge în România la ora 21:05, iar pregătirile sunt în toi pentru sosirea dublului campion mondial.

Camelia Potec a oferit și câteva declarații înainte de momentul mult așteptat: „Mă bucur că s-a creat o emulație și copiii vin la înot. Pentru el este un sezon foarte dificil, cu multe concursuri, el vrea să concureze și în alte probe. În proba de 400 de metri are un timp competitiv”.

26-06-2022
17:30

Salonul Oficial, pregătit pentru revenirea lui David Popovici

David Popovici este așteptat să ajungă în țară după ce a devenit dublu campion mondial, iar la Salonul Oficial al aeroportului din Otopeni totul este pregătit pentru întâmpinarea noului star al natației.

David Popovici se întoarce în ţară

Aeronava este programată să aterizeze la ora 21:05, cu aceeaşi cursă venind şi antrenorul principal, Adrian Rădulescu, preparatorul fizic Dragoş Luscan, dar și înotătorul Robert Glință.

David Popovici se întoarce în ţară

David Popovici se întoarce în ţară şi va fi primit cu fast în Salonul Oficial al aeroportului din Otopeni. Aeronava este programată să aterizeze la ora 21:05, cu aceeaşi cursă venind şi antrenorul principal, Adrian Rădulescu şi preparatorul fizic Dragoş Luscan.

David Popovici se întoarce în ţară după Campionatul Mondial de Nataţie!

Robert Glinţă, finalistul de la 100 şi 50 de metri spate va fi şi el prezent în Salonul Oficial al aeroportului. Reporterii FANATIK vor fi prezenţi la aeroport şi puteţi urmări pe site-ul nostru toate noutăţile.

ADVERTISEMENT

Delegaţia României va fi aşteptată de ministrul Sportului, Eduard Novak şi de secretarii de stat Thomas Moldovan şi Flavius Sirop, dar şi alţi reprezentanţi din structurile ministerului şi federaţiei de Nataţie.

David Popovici a scris istorie la Budapesta! Primul înotător din ultimii 39 de ani care reuşeşte asta

David Popovici a adus două medalii de aur pentru România la această ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie. Din anul 1973, de la Jim Montgomery, nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câştige probele de 100 şi 200 de metri liber la o ediţie a Mondialelor.

ADVERTISEMENT

După performanţa extraordinară reuşită la Budapesta, David Popovici a dedicat reuşitele suporterilor din România, spunând că nu s-a pregătit extraordinar de tare pentru această competiţie, însă lucrurile au ieşit foarte bine:

“Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, că s-a reușit să se difuzeze și la televizor. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează un pic de pauză, de reveneală ca să zic așa, și de timp să reflectăm asupra a ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

“Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare”

Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face și mai bucuros referitor la ce se va întâmpla în viitorul apropiat. E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.

Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin orice sport. Sportul este cel mai bun ambasador. Cred că a venit de la unchiul meu porecla asta (n.r. “Racheta”).

ADVERTISEMENT

“Sunt un puști care înoată repede, un tip banal care poate să inspire oameni”

Da, îmi place. Dacă reușește să inspire lumea, mă bucur. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal care poate să inspire oameni și să facă lucruri extraordinare. Sper că v-ați bucurat pentru mine cum m-am bucurat și eu”, a spus Popovici după aurul obţinut la 100 de metri liber.

David Popovici are un program aglomerat pentru că la începutul lunii iulie va participa la Campionatele Europene de Juniori, organizate la Otopeni.

  • 17 ani are David Popovici
  • 2 medalii de aur a câştigat înotătorul român la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT