Sport

David Popovici și Adrian Rădulescu au fost decorați de președintele Klaus Iohannis: „Rezultatele obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu”

Adrian Rădulescu și David Popovici au fost decorați de Klaus Iohannis, care atrage atenția autorităților să facă o prioritate din sport, ținând cont de performanțele înotătorului.
20.07.2022 | 20:10
David Popovici si Adrian Radulescu au fost decorati de presedintele Klaus Iohannis Rezultatele obliga autoritatile sa faca o prioritate din acest domeniu
David Popovici și Adrian Rădulescu au fost decorați de Klaus Iohannis. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele României consideră că toți tinerii sportivi trebuie să fie sprijiniți de autorități, fiind convins că doar așa se poate dezvolta societatea într-un mod armonios și sănătos.

David Popovici și Adrian Rădulescu au fost decorați de Klaus Iohannis

David Popovici și Adrian Rădulescu au fost decorați de către Klaus Iohannis, care i-a felicitat pentru performanțele obținute. David Popovici a primit ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler:

ADVERTISEMENT

Sunt foarte bucuros să vă întâlnesc și să vă felicit atât personal, cât și în numele tuturor românilor pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul Campionatelor Mondiale și Europene de Natație.

Transmit cu acest prilej felicitări tuturor sportivilor români care au participat la aceste competiții, precum și antrenorilor și membrilor delegațiilor.

ADVERTISEMENT

La doar 17 ani, ați reușit performanța extraordinară de a deschide un noul capitol în istoria natației românești. În semn de prețuire, vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român pentru parcursul sportiv de excepție de până acum”.

„Apreciez în mod deosebit energia cu care ați vorbit publicului despre participarea la activități sportive și despre beneficiile unui stil de viață activ și sănătos.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să uităm că, în tot acest timp, în spatele succesului unui campion stă o echipă bine sudată, acei oameni discreți, care împărtășesc fiecare moment și emoție.

Vreau să transmit mulțumiri și aprecieri familiilor, membrilor echipei, prietenilor și profesorilor care vă susțin și vă încurajează.

ADVERTISEMENT

Însă cei mai importanți sunt părinții, care merită întreaga recunoștință pentru modul în care v-au crescut și îndrumat, pentru susținerea lor, precum și pentru toate sacrificiile făcute”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu”

„Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educație, disciplină, pasiune, talent, fairplay, este despre o societate care se dezvoltă armonios și sănătos.

Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susținut și încurajat de autorități, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenți”, a continuat Klaus Iohannis.

„Implicați-vă și creați cadrul de care sportivii noștri au nevoie pentru a face performanță! Sportivii noștri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităților centrale și locale, atât din punct de vedere financiar, cât și prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceștia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a mai spus președintele României.

ADVERTISEMENT