Sport

David Popovici speră la noi medalii la Europenele din Italia. În ce probe va lua startul dublul campion mondial

Dublu campion mondial de seniori și multiplu medaliat în întrecerile continentale de juniori, David Popovici va participa în perioada următoare la Europenele de seniori, în Italia.
09.08.2022 | 17:41
David Popovici spera la noi medalii la Europenele din Italia In ce probe va lua startul dublul campion mondial
David Popovici va concura în probele de 100, 200 și 400 metri liber la Europenele de natație de la Roma. Sursa foto: Oli SCARFF/ Profimedia
ADVERTISEMENT

David Popovici este unul dintre sportivii cotați cu șanse reale la câștigarea titlurilor continentale în cadrul Campionatelor Europene de înot pentru seniori, din Italia. În trei probe va înota fenomenalul sportiv român.

400 metri liber, proba surpriză aleasă de David Popovici

Sportivul de 17 ani a fost una dintre vedetele Mondialelor de înot de la Budapesta unde a triumfat în probele de 100 și 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

În aceleași probe va încerca să obțină și titlurile continentale, dar spre deosebire de Budapesta unde a luat startul și în proba de 50 metri liber, în Italia, la Roma, Popovici a ales să concureze la 400 metri liber.

Alegerea sportivului nu este deloc întâmplătoare, acesta, împreună cu staff-ul lui, pregătind de mai multă vreme cursa amintită în care deși nu are experiență, este cotat cu șanse la podium.

ADVERTISEMENT

David Popovici revine la Roma unde anul trecut a cucerit trei medalii de aur la 100, 200 și 50 metri liber. Dinamovistul este cotat cu prima șansă în toate cele trei curse în care va concura.

La sfârșitul acestei săptămâni ar putea cuceri prima medalie

Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma se derulează de joi, 11 august, până pe 21 august în complexul sportiv de la Foro Italico.

ADVERTISEMENT

David Popovici va intra în concurs în a doua zi, vineri, 12 august, când sunt programate calificările la 100 metri liber. Tot vineri sunt programate și seriile semifinale, iar finala probei regină va avea loc sâmbătă, de la ora 19:22 (ora României).

Duminică, 14 august, în sesiunea de dimineață va concura în calificările probei de 200 metri liberi. Semifinalele sunt programate în sesiunea de seară, din aceiași zi, iar luni se vor decerna medaliile.

ADVERTISEMENT

În sfârșit, la 400 metri liber Popovici va concura în calificări miercuri, 17 august, în sesiunea de seară fiind programată și finala probei.

La Roma vor participa 11 sportivi români. Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victoriţa Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, ştafetă 4×100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, ştafetă 4×100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ştafetă 4×100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate).

Amelie Forster (trambulină 1 m) și Angelica Muscalu (platformă 10 m) vor concura în probele de sărituri, iar Cătălin Preda și Constantin Popovici la High diving.

ADVERTISEMENT