Sport

David Popovici, transfer de senzație de la Steaua la rivala de moarte Dinamo. Cu cât îl plătește clubul Ministerului de Interne pe dublul campion mondial

David Popovici este omul momentului în sportul internațional, după ce a cucerit două medalii de aur la CM de Natație de la Budapesta. La CS Dinamo, „Racheta din România” are un salariu deloc mic.
23.06.2022 | 00:05
David Popovici transfer de senzatie de la Steaua la rivala de moarte Dinamo Cu cat il plateste clubul Ministerului de Interne pe dublul campion mondial
David Popovici, transfer de senzație de la Steaua la rivala de moarte Dinamo. Cu cât îl plătește clubul Ministerului de Interne pe dublul campion mondial. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

David Popovici (17 ani) este doar al doilea înotător din istorie care reușește să câștige titlul mondial atât în cursa de 200 de metri liber, cât și în cea de 100 de metri liber, după Jim Montgomery, în 1973. Legitimat la CS Dinamo din toamna lui 2021, Popovici are un salariu similar celui pe care îl au mulți fotbaliști din Liga 1 sau Liga 2.

Ce salariu are dublul campion mondial David Popovici la CS Dinamo

În Ștefan cel Mare, David Popovici încasează lunar 7.000 de euro (34.621,26 RON), cu doar o mie de euro mai mult decât câștigă Daniel Oprița, antrenorul echipei de fotbal de la CSA Steaua, care activează în Liga 2. Până în septembrie 2021, dublul campion mondial a fost legitimat la Clubul Sportiv al Armatei, care nu s-a sinchisit să îl păstreze în Ghencea și l-a pierdut în dauna rivalei Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici, în toamna lui 2021, când a fost prezentat la CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Militarii” preferă să pompeze bani în echipa de fotbal, care, deocamdată, nu are nicio perspectivă. Deja de un an în Liga 2, CSA Steaua nu și-a schimbat nici acum identitatea juridică și astfel n-are drept de promovare în primul eșalon, deoarece este un club departamental. Cu toate acestea, bugetul de 1,1 milioane de euro (2021) este diametral opus cu performanțele.

Nu doar antrenorul Oprița are un salariu baban în Ghencea, ci și fotbaliștii. Spre exemplu, FANATIK a anunțat în exclusivitate că vedeta Adrian Popa (33 de ani) încasează lunar 4.000 de euro, în timp ce brazilianul Wallace da Silva (32 de ani) este cel mai bine plătit jucător din lot: 5.500 de euro/lună.

ADVERTISEMENT

Reacții dure din partea suporterilor steliști

Pierderea lui David Popovici în dauna lui CS Dinamo a fost taxată și de fanii celor de la CSA Steaua. Asociația Steliștilor 1947 a reacționat vehement după performanțele pe care „Racheta din România” le-a obținut la Budapesta.

Transferul lui Popovici l-a Dinamo s-a perfectat în septembrie 2021, moment în care AS47 a postat un comunicat cu titlul: „Pierdere enormă pentru Steaua! Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), a semnat cu Dinamo”.

ADVERTISEMENT

„Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu”, este anunțul făcut de clubul rival.

Ne întrebam oare ce putea Dinamo să ofere mai mult decât Steaua? Bazinul olimpic pe care Steaua, club cu campioană olimpică, nu este în stare să îl construiască?

Ce face oare departamentul de marketing al clubului pentru a aduce venituri și imagine pentru club, ca astfel de situații să nu aibă loc? Ce face domnul comandant pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sport a clubului?

  • 0 promovare performanțe sportive ale actualilor și foștilor campioni steliști
  • 0 promovare și planuri pentru dezvoltarea infrastructurii
  • 0 campanii de atragere sponsori și suporteri, mai ales la sporturile de echipă!

Care este strategia pe termen mediu și lung? Tot punem aceste întrebări de peste 7 ani”, a scris, atunci, Asociația Steliștilor 1947.

Marți, 21 iunie, înaintea semifinalei probei de 100 de metri liber, steliștii au redistribuit postarea din septembrie și i-au luat la întrebări pe generali.

„Aceleași probleme, aceleași întrebări. Cu toate acestea, Popovici rămâne un bun național de care cu toții ne bucurăm. Și clubul Steaua este un bun național, dar, momentan, pare că nimeni nu își dă interesul pentru ca cel mai glorios club al României să strălucească din nou la toate capitolele”.

Câţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial

Pe lângă medaliile de aur, laude și felicitări, David Popovici va primi și o sumă importantă de bani pentru performanțele uluitoare reușite la Budapesta. Cele două titluri mondiale ale românului sunt remunerate de FINA (Federația Internațională de Natație) cu 40.000 de dolari (câte 20.000 de dolari pentru fiecare medalie).

„Racheta din România” va încasa un premiu și din partea MTS (Ministerul Tineretului și Sportului), prin prisma baremului de premiere a sportivilor care urcă pe podium la Campionatele Mondiale și Europene. Astfel, Popovici va mai încasa aproximativ 24.000 de dolari pentru cele două titluri mondiale.

Mai mult, înotătorul român va primi în jur de 12.000 de dolari și de la CS Dinamo, deoarece, conform HG 1447 din 28 noiembrie 2007, clubul sportiv poate suplimenta cu până la 50% suma primită de David Popovici. În total, pentru performanța istorică de la CM de Natație, puștiul de doar 17 ani ar urma să încaseze 76.000 de dolari.

  • 7.000 de euro pe lună câștigă David Popovici la CS Dinamo
  • 76.000 de dolari va încasa „Racheta din România” pentru cele două titluri mondiale
ADVERTISEMENT