News

David Saranga, avertisment foarte dur la adresa Hamasului. Ce a declarat ambasadorul Israelului în România

David Saranga, ambasadorul Israelului la București, a oferit un avertisment foarte dur în urma atacului lansat de către Hamas asupra zonei Tel Aviv-ului, sute de rachete au asediat simultan acest oraș.
11.05.2021 | 23:42
David Saranga avertisment foarte dur la adresa Hamasului Ce a declarat ambasadorul Israelului in Romania
ADVERTISEMENT

Situația este extrem de tensionată în Israel, având loc numeroase conflicte între organizația teroristă Hamas și guvernul de la Tel Aviv.

Organizația teroristă Hamas a lansat sute de rachete asupra Tel Avivului, cele mai multe fiind interceptate de către forțele armate israeliene, dar unele au ajuns pe teritoriu israelian, provocând victime.

ADVERTISEMENT

David Saranga, avertisment categoric la adresa Hamas. Ce a declarat ambasadorul

“O femeie a murit, încă cinci persoane sunt grav rănite, sute de persoane sunt într-o situație delicată, gândiți-vă că în Tel Aviv lumea e în adăposturi, copii, femei și bărbăți, este foarte periculos ca acum să călătorești în afara adăposturilor”.

„Este o linie roșie pe care organizația Hamas a trecut-o, guvernul israelian trebuie să facă tot posibilul să protejeze cetățenii, iar autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a răspunde acestui act”.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că singurul mod prin care putem să ieșim din această situație este dacă comunitatea interațională va acționa împotriva acestui grup terorist Hamas, eu nu văd cum Israelul poate să rămână fără să răspundă acestei provocări”.

„Atunci când avem mai mult de 150 de rachete lansate, guvernul israelian trebuie să răspundă, noi știm cum să răspundem și o vom face extrem de dur”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului la București la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Alarma s-a dat în centrul țării. Zeci de rachete au fost lansate în direcția Tel Aviv-ului, iar două dintre ele au lovit în Holon și în Rishon Lezion.

În urma acestor atacuri, Aeroportul Ben Gurion a fost închis. Cursele au fost redirecționate către Cipru.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană a anunțat pe Facebook că în ultimele 24 de ore au fost lansate aproximativ 200 de rachete către statul evreu. În jur de 90% dintre acestea au fost interceptate de scutul anti-rachetă.

Rachetele au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile teroriste Hamas şi Jihadul Islamic. Acestea au lovit în contextul violenţelor dintre evrei şi palestinieni, care au avut loc în centru Ierusalimului.

În replică, armata israeliană a anunțat că a ucis 15 membri Hamas, grupare teroristă care controlează Fâșia Gaza. Au fost vizate aproximativ 130 de ținte din regiunea respectivă.

ADVERTISEMENT