Fotbal international

David Silva se retrage de la naționala Spaniei. “Mulțumesc, baftă și la revedere!”

13.08.2018 | 20:22
David Silva se retrage de la nationala Spaniei Multumesc bafta si la revedere
ADVERTISEMENT

David Silva se retrage de la naționala Spaniei. Jucătorul lui Manchester City a făcut anunțul printr-o scrisoare deschisă emoționantă, în care a încercat să descrie cât mai bine bucuriile pe care le-a trăit alături de coechipieri, cât și regretul pe care îl simte că nu va mai îmbrăca tricoul naționalei. David Silva a debutat pentru Furia Roșie în 2006 și a marcat 35 de goluri în 125 de meciuri. Silva a devenit campion mondial cu Spania în 2010 și campion european în 2008 și 2012. Titular la Campionatul Mondial 2018, spaniolul a decis să se retragă de la națională pentru a putea să se dedice exclusiv echipei de club.

David Silva este al treilea jucător care se retrage din naționala Spaniei după Mondialul din Rusia, după Andres Iniesta şi Gerard Pique.  Jucătorul lui Manchester City a anunțat că se retrage de la echipa națională printr-o scrisoare deschisă. “Nu este ușor, după toate lucrurile pe care le-am experimentat, să mă așez și să scriu această scrisoare. Am stat săptămâni întregi să mă gândesc dacă să iau această decizie de a renunța la echipa națională a Spaniei. Fără îndoială că este una dintre cele mai grele decizii ale carierei. Echipa națională mi-a oferit totul și m-a ajutat să cresc ca fotbalist și ca persoană încă de la primele zile petrecute la lot”, a scris David Silva.

ADVERTISEMENT

“Mă retrag cu mândrie după ce am jucat 125 de meciuri și am marcat 35 de goluri de-a lungul a 12 ani în care am devenit campion european și mondial. Mă retrag fericit pentru tot ceea ce am obținut, experimentat și visat alături de o echipă care va rămâne pentru multă vreme în memoria tuturor. Am terminat o eră plină de emoția tuturor acelor momente care îmi vin în minte, cum ar fi imaginea lui Luis Aragones, un profesor pe care niciunul dintre noi nu îl va uita”, a mai scris spaniolul.

David Silva se retrage de la naționala Spaniei

“Nu pot pleca fără să le mulțumesc tuturor colegilor mei, antrenorilor care au avut încredere în mine și angajaților Federației Spaniole de Fotbal, care au făcut tot ce au putut să ne ușureze munca. Vreau de asemenea să mulțumesc familiei mele pentru tot sprijinul oferit în acești ani, fără ajutorul lor nu aș fi fost niciodată în stare să fac parte din această echipă minunată. Desigur, vreau să le mulțumesc și fanilor, care au fost tot timpul alături de mine și m-au respectat de fiecare dată când am îmbrăcat tricoul reprezentativei Spaniei. Vă mulțumesc, baftă și la revedere!”, și-a încheiat David Silva scrisoarea deschisă prin care și-a anunțat retragearea de la națională. Spaniolul a postat-o apoi pe contul personal de Twitter.

ADVERTISEMENT

David Silva a debutat la naționala Spaniei la vârsta de 20 de ani, 10 luni și 7 zile, în partida pierdută de iberici în fața României cu scorul de 1-0. Golurile marcate de-a lungul timpului pentru Spania l-au propulsat pe locul 4 în rândul celor mai buni marcatori din istoria naţionalei, după David Villa (59 de goluri), Raul (44 de goluri) şi Fernando Torres (38 de goluri). Titular la Campionatul Mondial 2018, spaniolul a decis să se retragă de la națională pentru a putea să se dedice exclusiv echipei de club.