Premier League

David Silva și-a prezentat copilul înaintea meciului Manchester City – Huddersfield! Momente emoționante pe Etihad Stadium

19.08.2018 | 17:07
David Silva sia prezentat copilul inaintea meciului Manchester City  Huddersfield Momente emotionante pe Etihad Stadium

Mijlocașul David Silva și-a prezentat copilul născut prematur în luna decembrie înaintea meciului Manchester City – Huddersfield, din etapa a doua din Premier League. Fotbalistul spaniol a intrat pe Etihad Stradium avându-l în brațe pe micuțul Mateo.

David Silva a ratat ultimele două meciuri ale anului 2017 pentru Manchester City, dezvăluind faptul că fiul său s-a născut prematur şi că se luptă pentru viaţă în fiecare zi. “Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune pe care le-am primit în ultimele săptămâni. Aş vrea să le mulţumesc în mod special şi colegilor mei, antrenorului şi tuturor persoanelor din club pentru că m-au înţeles. Fiul meu s-a născut prematur şi se luptă în fiecare zi pentru viaţă cu ajutorul medicilor”, a fost mesajul postat atunci de David Silva pe contul său de Instagram.

Înaintea meciului Manchester City – Huddersfield, David Silva și-a prezentat copilul pe Etihad Stadium

În cele din urmă micuțul Mateo a părăsit spitalul după cinci luni, iar în această după-amiază David Silva și-a prezentat copilul suporterilor lui Manchester City înaintea partidei cu Huddersfield. În perioada decembroie 2017 – mai 2018, fotbalistul spaniol a făcut naveta între Manchester și Valencia, unde fiul său a fost internat după ce s-a născut prematur. “În sfârșit, mergem acasă”, a scris jucătorul lui Manchester City pe Instagram. “Vom fi veșnic recunoscători echipei de medici pediatri pentru profesionalismul și afecțiunea de care au dat dovadă în aceste 5 luni”.

Mijlocașul David Silva și-a prezentat copilul născut prematur în luna decembrie înaintea meciului Manchester City - Huddersfield
Mijlocașul David Silva și-a prezentat copilul născut prematur în luna decembrie înaintea meciului Manchester City – Huddersfield

David Silva a mărturisit că acelea au fost cele dure luni din viaţa sa, care i-au schimbat complet viziunea asupra vieţii şi că s-a temut în orice clipă să nu primească vestea morţii lui Mateo. “Medicii făceau tot ce era posibil, dar răspunsul pe care îl primeam era acelaşi. Să vedem pe mai departe, de pe o zi pe alta şi minutele treceau îngrozitor de greu. Nu mai îmi era mintea decât spre ce face Mateo îndreptată şi trebuie să îi mulţumesc din tot sufletul lui Pep Guardiola, care m-a înţeles şi mi-a dat voie să plec de foarte multe ori la Valencia, la spitalul unde copilul a stat internat mai mult de cinci luni. Acum Mateo se pare că a depăşit perioada critică şi face progrese vizibile de dezvoltare de la o zi la alta. Este atât de mic, dar un mare luptător. L-am simţit că vrea cu toată fiinţa lui să trăiască şi că va lupta pentru asta aşa cum poate el. De aceea mi-am tatuat pe braţ chipul lui şi mottoul Niciodată să nu te predai. Mateo ne-a învăţat pe noi, adulţii, ce înseamnă să fii puternic.”

David Silva s-a retras de la naționala Spaniei. Jucătorul lui Manchester City a făcut anunțul printr-o scrisoare deschisă emoționantă, în care a încercat să descrie cât mai bine bucuriile pe care le-a trăit alături de coechipieri, cât și regretul pe care îl simte că nu va mai îmbrăca tricoul naționalei.

Mijlocașul spaniol a marcat un gol superb direct din lovitură liberă în partida Manchester City – Huddersfield, din etapa a doua din Premier League.