Fotbal international

David Villa, fost campion mondial cu naționala Spaniei, e acuzat de hărţuire sexuală!

23.07.2020 | 11:10
David Villa fost campion mondial cu nationala Spaniei e acuzat de hartuire sexuala
ADVERTISEMENT

David Villa a fost unul dintre cei mai buni atacanţi spanioli în ultimii 20 de ani. În 2014, după ce s-a despărţit de Atletico Madrid, ibericul a ales să îşi continue cariera în fotbalul profesionist nord-american, semnând cu actuala echipă a lui Alex Mitriţă, New York City.

Unde a fost, ca de obicei, MVP-ul formaţiei, marcând o mulţime de goluri şi devenind rapid idolul fanilor echipei ce face parte din consorţiul de zece cluburi patronat de un şeic miliardar din Qatar şi care are în portofoliu pe Manchester Cityc drept cel mai valoros exemplar.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2018, David Villa a încheiat contractul cu New York City şi a mers în Japonia, la Visel Kobe, unde a mai stat fix un sezon înainte de a-şi încheia cariera în această primăvară, la vârsta de 38 de ani.

David Villa, fostul jucător acuzat de hărţuire sexuală, e golgeterul naţionalei Spaniei

David Villa este recordmanul de goluri la naţionala Spaniei, cu care a devenit campion european în 2008 şi mondial doi ani mai târziu. Are 50 de reuşite în tricoul echipei naţionale, cea mai bună medie de goluri de la Alfredo di Stefano încoace.

ADVERTISEMENT

Iată că la mai bine de un an după ce Villa, poreclit El Guaje, adică Puştiul, a încheiat conturile cu New York City spaniolul se vede târât acum într-un scandal, declanşat de către o fostă angajată a clubului american, care îl acuză pe fostul atacant de comiterea în mai multe rânduri a infracţiunii de hărţuire sexuală.

Denunţul lui Skyler B

O angajată practicantă a clubului New York City a lansat o serie de acuzații la adresa lui David Villa în urmă cu câteva zile. Cea care poartă numele Skyler B pe Twitter a dezvăluit cum fotbalistul „o atingea în fiecare zi” în cei cinci ani petrecuți la club.

ADVERTISEMENT

„Am crezut că primesc oportunitatea unei perioade de viață când am primit acest stadiu. Ceea ce am primit a fost că David Villa mă atingea în fiecare zi, iar șefii mei credeau că este un material de comedie excelent. Femeile suficient de curajoase să își spună poveștile lor cu voce tare sunt eroii mei”.

Clubul a deschis o anchetă, fotbalistul dezminte totul

Imediat, conducerea clubului din New York s-a sesizat şi a anunţat deschiderea unei anchete, pentru că nu sunt acceptate nici un fel de acte de comitere a hărţuirii sexuale.  „Clubul de fotbal New York City a aflat de acuzațiile făcute de un fost intern, văzându-le pe social media. Lăm această problemă extrem de serios și nu tolerăm hărțuirea în niciun fel, în niciun domeniu al organizației noastre. Am lansat imediat o anchetă în această privință”.

ADVERTISEMENT

Evident, aceste acuzaţii au ajuns rapid şi la urechile lui David Villa, care imediat a dezminţit comoterea faptei incriminate şi s-a arătat dispus să coopereze oricât va fi nevoie cu clubul, pentru ca adevărul să iasă la suprafaţă.

Obiectez cu tărie acuzațiile făcute despre mine pe Twitter. Aceste acuzații sunt în întregime false și le refuz. Este greu de înțeles de ce acest lucru nu a fost spus anterior dacă cineva se simte inconfortabil în orice moment”

ADVERTISEMENT