De ce a murit Astori? Ce spune medicul lui Napoli

Filon Stan   
în Stiri sportive
04/03/2018, 15:30
De ce a murit Astori? Ce spune medicul lui Napoli

Moartea fulgerătoare a căpitanului echipei Fiorentina a şocat o lume întreagă! Davide Astori avea 31 de ani şi se pare că a murit în somn, în camera sa din hotelul unde era cazată toată echipa.  

Cum se poate ca un sportiv de performanţă să moară subit? Aceasta este întrebarea care le trece prin cap tuturor, inclusiv medicului echipei Napoli, Alfonso De Nicola, care nu înteşege ce s-a întâmplat.

Davide Astori a murit la 31 de ani. Cum este posibil aşa ceva?

„Din păcate se poate întâmpla şi s-a întâmplat. Acest lucru trebuie să crească cercetările pentru a depista asemenea probleme şi a preveni asemenea tragedii in viitor. În Italia stăm în avangardă pentru a preveni morţile subite. Este o patologie pe care o studiem în Italia mai mult ca în orice altăa ţară. Există şi reguli foarte stricte şi teste înainte ca oricine să primească acordul de a fi sportiv la nivel profesionist. Aceste testări sunt fundamentale pentru a opri şi preveni problemele cardiace. Legea spune că în fiecare an, fiecare jucător trebuie să susţină teste variate, inclusiv EKG-uri şi teste pentru stres. Regulile spun ca EKG-urile să aibă loc o dată la 2 ani însă majoritatea, dacă nu chiar toate cluburile fac aceste teste în fiecare an”, a declarat medicul presei italiene. 

Închide ×