Sport

S-a aflat suma! Câţi bani dau, de fapt, fanii-acţionari DDB să ţină Dinamo în viaţă. Exclusiv

Programul DDB ţine clubul Dinamo în viaţă. Fanii-acţionari virează lunar o sumă impresionantă pentru a putea ţine clubul pe linia de plutire în Liga 1.
19.08.2021 | 19:26
Sa aflat suma Cati bani dau de fapt faniiactionari DDB sa tina Dinamo in viata Exclusiv
DDB ţine Dinamo în viaţă! Ce sumă este plătită lunar de fanii-acţionari pentru a menţine echipa pe linia de plutire. Exclusiv
ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, spaniolul Pablo Cortacero a preluat Dinamo. Ibericul a venit cu multe promisiuni, dar fără niciun ban, clubul acumulând rapid datorii record din cauza cheltuielilor asumate de administraţia spaniolă.

DDB ţine Dinamo în viaţă! Pablo Cortacero a dus echipa pe marginea prăpastiei

Bula s-a spart rapid, după două luni în care Pablo Cortacero nu a adus niciun ban în club. Însă, în acest interval, la Dinamo s-au semnat contracte de zeci de mii de euro lunar pentru jucători liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia, adus cu surle şi trâmbiţe de la Manchester City a fost convins de şefii spanioli pentru un salariu de 35.000 de euro. Borja Valle, Isma Lopez, Rene Roman Hinojo sau Tomas Mejias aveau şi ei contracte cuprinse între 15 şi 30.000 de euro lunar.

Însă, după ce Cortacero a adus doar promisiuni, nu şi bani, situaţia s-a deteriorat rapid la Dinamo. Clubul era ameninţat de faliment, cu datorii acumulate rapid şi cu Pablo Cortacero trimiţând mesaje din Spania că se va întoarce cu bani.

ADVERTISEMENT

Fanii din programul DDB au preluat forţat controlul de la Cortacero!

Fanii din programul DDB au preluat controlul clubului aflat în degringoladă şi au încercat să menţină Dinamo pe linia de plutire. Suporterii acţionari au încercat să adune bani pentru club prin mai multe metode: cotizaţie anuală pentru a fi membru DDB, vânzare de tricouri, bilete virtuale sau donaţii.

Jucătorii spanioli aduşi pe salarii uriaşe s-au evaporat rapid, însă au mers mai departe la FIFA pentru a-şi cere drepturile. Cei rămaşi au renegociat contractele cu cei din DDB pentru a mai renunţa la unele sume de bani.

ADVERTISEMENT

DDB a cotizat 2.000.000 de euro în sezonul trecut!

Din informaţiile FANATIK, fanii din programul DDB au cotizat la Dinamo nu mai puţin de 2.000.000 de euro, bani viraţi în club doar în sezonul trecut, esenţiali pentru supravieţuirea clubului de fotbal.

Şi în acest sezon programul DDB este principalul pilon de finanţare al clubului. Dinamo a intrat în insolvenţă în această vară şi având în vedere că Pablo Cortacero, acţionarul majoritar, nu are de gând să aducă niciun euro în club, aportul fanilor este esenţial.

ADVERTISEMENT

Fanii acţionari virează 80.000 de euro lunar în club! Sumă crucială pentru salvarea clubului

FANATIK a aflat că fanii din programul DDB virează lunar aproximativ 80.000 de euro la club din care se plătesc salarii şi alte cheltuieli ale echipei. Fără aceşti bani, Dinamo ar intra în faliment. Alături de fani, clubul este ajutat din umbră şi de Nicolae Badea.

Datorită fanilor din programul DDB, Dinamo a reuşit să se salveze de la retrogradare şi să ia licenţa pentru sezonul actual din Liga 1. În total, sunt nu mai puţin de 15.000 de fani cotizanţi înscrişi.

Programul nu este lipsit de controverse! Mai mulţi jucători au acuzat DDB că nu şi-a ţinut promisiunea

Însă, programul socios nu este lipsit de controverse. Există voci care spun că ar trebui să existe o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte fondurile din programul DDB, iar mai mulţi jucători care au plecat de la Dinamo îi acuză pe fanii acţionari că nu şi-au respectat promisiunile:

”Reprezentanţii DDB ne-au făcut anumite promisiuni care nu au fost respectate. Am fost asiguraţi că nu o să avem nicio pierdere financiară şi că ne vom primi toate restanţele. Acum suntem trimişi la administratorul judiciar.

Dumnezeu ştie ce se va alege de drepturile noastre salariale! Gândiţi-vă că pentru noi acestea sunt singurele surse de venit! La fel ca şi voi avem familii, avem copii! Oare voi ce aţi face dacă aţi fi în locul nostru şi aţi avea facturi de plătit?”, se arată într-o scrisoare a jucătorilor de la Dinamo publicată de AFAN.

Situaţia financiară de la Dinamo rămâne dificilă! Clubul supravieţuieşte datorită DDB

După ce clubul a intrat în insolvenţă, mai mulţi jucători de la Dinamo s-au trezit în imposibilitatea de a-şi recupera salariile restante. Câteva nume importante au părăsit clubul din acest motiv, după ce au acumulat patru sau mai multe luni de restanţe.

În ciuda tuturor controverselor, fanii lui Dinamo au ţinut clubul în viaţă. Chiar dacă situaţia financiară rămâne dificilă, chiar critică, cheltuielile au scăzut mult şi oficialii, ajutaţi de fani, speră să menţină clubul pe linia de plutire.

  • 80.000 de euro este suma virată lunar de programul DDB la Dinamo
  • 2.000.000 de euro au plătit cei din programul DDB la Dinamo în sezonul trecut
ADVERTISEMENT