Fotbal intern

De 10 ori mai valoroși! Elevii lui Mirel Rădoi se înfruntă cu jucători de la Real Madrid sau FC Barcelona

De 10 ori mai valorosi Elevii lui Mirel Radoi se infrunta cu jucatori de la Real Madrid sau FC Barcelona

România U21 va juca în această seară primul amical din turneul din Spania, în vederea pregătirii pentru turneul final al Euro U21 din Italia. „Tricolorii mici” vor întâlni chiar naționala gazdă în prima partidă din acest cantonament. Cel puțin pe hârtie, elevii lui Mirel Rădoi par a porni clar ca outsideri, dat fiind faptul că lotul adversarilor este mult mai bine cotat decât cel al naționalei noastre de tineret.

Fotbaliștii de la România U21 vor întâlni jucători de la Real Madrid sau FC Barcelona

Lotul naționalei U21 a Spaniei valorează aproape 300 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.de! Comparat cu lotul convocat de Mirel Rădoi, ibericii valorează de aproape 10 ori mai mult. Astfel, selecționerul Spaniei U21 are la dispoziție un lot cu jucători care provin de la echipe precum Real Madrid, FC Barcelona sau Valencia.

Vedeta naționalei noastre de juniori este portarul Andrei Radu, cel care este cotat la 12 milioane de euro și care de altfel a devenit cel mai bine cotat fotbalist roman! El reprezintă însă aproape jumătate din cota naționalei noastre. Alți jucători U21 români valoroși, precum Dennis Man (3,5 milioane euro) sau Ianis Hagi (2,5 milioane euro) sunt convocați de Cosmin Contra la naționala mare.

Borja Mayoral este golgeterul Spaniei U21
Borja Mayoral este golgeterul Spaniei U21

Care sunt vedetele naționalei U21 a Spaniei

Spre comparație, selecționerul Luis de la Fuente se poate baza pe mai mulți fotbaliști extrem de valoroși. Cel mai bine cotat este Mikel Oyarzabal, de la Real Sociedad, care are o cotă de 40 de milioane de euro. De asemenea, în lotul tineretului ibericilor sunt și Carlos Alena, de la FC Barcelona, Jesus Vallejo sau Sergio Reguilon, de la Real Madrid.

Totodată, în lot se află și Borja Mayoral, golgeterul naționalei U21, cu 14 reușite, fotbalist împrumutat de „galactici” la Levante. Nu în ultimul rând, de la Fuente se mai poate baza și pe Carlos Sorel (Valencia, 35 milioane euro) și Pablo Fornals (Villareal, 30 de milioane euro).

Tags: