News

De 20 de ani nu are adversar electoral! În ce județ se întâmplă asta

04.09.2020 | 22:19
De 20 de ani nu are adversar electoral In ce judet se intampla asta
ADVERTISEMENT

De 20 de ani, un edil din județul Buzău nu are adversar în campaniile electorale, însă acesta nu este singurul caz de acest fel.

În comunele Chilii, Bisoca și Valea Salciei, actualii primari sunt sunt singurii care candidează pentru un nou mandat pe posturile pe care deja le ocupă.

ADVERTISEMENT

Pentru comunele Chilii și Bisoca este o noutate înregistrarea unei singuri candidaturi pentru funcția de primar, însă pentru locuitorii comunei Valea Salciei, istoria se repetă deja pentru a treia oară.

Edilul comunei Valea Salciei din județul Buzău, în funcție de 20 de ani încoace

Primarul comunei Valea Salciei Marian Mușat este în fruntea comunității din anul 2000, când a câștigat primăria din turul doi, iar în 2004 s-a luptat cu trei contracandidați. Câștigătorul a obținut 40 de voturi.

ADVERTISEMENT

În 2008 și 2012, Marian Mușat a fost singurul candidat la Primăria Valea Salciei, așa cum este cazul și la alegerile din 27 septembrie 2020, scrie News.ro.

Marian Muşat, care este de ani buni şi preşedinte al filialei buzoiene al Asociaţiei Comunelor din România, a susţinut în urmă cu patru ani, când s-a confruntat pentru a doua oară cu situaţia de a candida singur, că în comunele unde nu există decât un singur candidat nu ar mai trebui organizate alegeri, făcându-se astfel economii substanţiale dat fiind că un singur vot valabil exprimat ar fi suficient pentru ocupare funcţiei.

ADVERTISEMENT

În comuna Chilii, Sorin Zaman ocupă funcţia de primar din anul 2018, iar în Bisoca, Florin Stemate intră în cursa pentru al doilea mandat din partea PSD Buzău după ce în 2016  a câştigat mandatul de primar în calitate de candidat independent.

PSD Buzău are obiceiul de a-și adjudeca primării încă dinainte de ziua votului.

În anul 2016 au fost înregistrate două astfel de cazuri în comunele Valea Salciei unde a fost ales primar Marian Muşat şi în comuna Pănătău unde a fost ales Nicolae Stoica.

ADVERTISEMENT