ADVERTISEMENT
News

De 20 de ani nu are adversar electoral! În ce județ se întâmplă asta

Autor: Ana Mirea | 04.09.2020 | 22:19
De 20 de ani nu are adversar electoral! În ce județ se întâmplă asta
Marian Mușat este primar într-o comună din județul Buzău de 20 de ani încoace./ Sursa foto: Observatorul Buzoian

De 20 de ani, un edil din județul Buzău nu are adversar în campaniile electorale, însă acesta nu este singurul caz de acest fel.

ADVERTISEMENT

În comunele Chilii, Bisoca și Valea Salciei, actualii primari sunt sunt singurii care candidează pentru un nou mandat pe posturile pe care deja le ocupă.

Pentru comunele Chilii și Bisoca este o noutate înregistrarea unei singuri candidaturi pentru funcția de primar, însă pentru locuitorii comunei Valea Salciei, istoria se repetă deja pentru a treia oară.

ADVERTISEMENT

Edilul comunei Valea Salciei din județul Buzău, în funcție de 20 de ani încoace

Primarul comunei Valea Salciei Marian Mușat este în fruntea comunității din anul 2000, când a câștigat primăria din turul doi, iar în 2004 s-a luptat cu trei contracandidați. Câștigătorul a obținut 40 de voturi.

În 2008 și 2012, Marian Mușat a fost singurul candidat la Primăria Valea Salciei, așa cum este cazul și la alegerile din 27 septembrie 2020, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

Marian Muşat, care este de ani buni şi preşedinte al filialei buzoiene al Asociaţiei Comunelor din România, a susţinut în urmă cu patru ani, când s-a confruntat pentru a doua oară cu situaţia de a candida singur, că în comunele unde nu există decât un singur candidat nu ar mai trebui organizate alegeri, făcându-se astfel economii substanţiale dat fiind că un singur vot valabil exprimat ar fi suficient pentru ocupare funcţiei.

În comuna Chilii, Sorin Zaman ocupă funcţia de primar din anul 2018, iar în Bisoca, Florin Stemate intră în cursa pentru al doilea mandat din partea PSD Buzău după ce în 2016  a câştigat mandatul de primar în calitate de candidat independent.

ADVERTISEMENT

PSD Buzău are obiceiul de a-și adjudeca primării încă dinainte de ziua votului.

În anul 2016 au fost înregistrate două astfel de cazuri în comunele Valea Salciei unde a fost ales primar Marian Muşat şi în comuna Pănătău unde a fost ales Nicolae Stoica.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!