Fotbal international

De ascultat pe repeat! Peter Drury, comentatorul FIFA al finalei Argentina – Franța, discurs emoționant după ce Messi a devenit campion mondial: ”Micul băiat din Rosario s-a cățărat într-o galaxie doar a lui”. Video

Leo Messi a cucerit în premieră titlul mondial, iar comentatorul FIFA al finalei Argentina - Franța a avut un discurs fantastic la adresa acestuia.
18.12.2022 | 23:04
De ascultat pe repeat Peter Drury comentatorul FIFA al finalei Argentina  Franta discurs emotionant dupa ce Messi a devenit campion mondial Micul baiat din Rosario sa catarat intro galaxie doar a lui Video
Leo Messi a cucerit în premieră titlul mondial, iar comentatorul FIFA al finalei Argentina - Franța a avut un discurs fantastic la adresa acestuia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Succesul istoric obținut de naționala ”pumelor” a fost sărbătorit cu mult fast pe străzile din Buenos Aires.

Leo Messi, ridicat în slăvi de comentatorul FIFA al finalei Argentina – Franța

Leo Messi a avut o evoluție fantastică în finala Argentina – Franța, câștigată de sud-americani la loviturile de departajare, iar Peter Drury, comentatorul FIFA la ultimul meci de la Cupa Mondială din Qatar, a vorbit despre ce înseamnă acest trofeu pentru cel mai mare fotbalist din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

”Lionel Messi a cucerit ultimul său vârf. Lionel Messi a dat mâna cu Paradisul. Micul băiat din Rosario Santa Fe tocmai a apărut în Rai. S-a cățărat într-o galaxie a lui și își trăiește momentul încoronării.

Și desigur, nu este singur. Nu ai cum să nu îl compătimești pe Mbappe, care a marcat un hattrick în finală dar a pierdut-o”, a spus Drury la finalul întâlnirii de poveste de pe Lusail Iconic Stadium.

ADVERTISEMENT

Palmares impresionant pentru starul Argentinei

Cu Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo contemporani, disputa pentru titlul de GOAT (Greatest of All Time – cel mai bun din toate timpurile) s-a purtat în fiecare an. Mai mult, în discuţie apărea mereu şi numele lui Diego Maradona, care avea în palmares titlul mondial din 1986. Acum, după succesul din Qatar, “La Pulga” pare că a tranşat definitiv marea dispută.

Lionel Messi a cărat în spate naţionala Argentinei la Cupa Mondială 2022 şi nu s-a ascuns o secundă în spatele colegilor lui. El a fost mereu primul om în luptă, a ieşit în faţa presei după fiecare meci, chiar şi după înfrângerea neașteptată în faţa Arabiei Saudite, şi şi-a asumat rolul de lider în teren sau în vestiar.

ADVERTISEMENT

Titlul mondial întregeşte un palmares stelar şi îl pune pe Lionel Messi, alăuri de Angel Di Maria, într-o galerie selectă a jucătorilor care au realizat o triplă istorică (Cupa Mondială, Copa America şi medalia de aur la Jocurile Olimpice). În plus, premiile individuale îl fac unic în istorie, iar colecţia de Baloane de Aur pare cu greu să fie egalată de cineva.

Messi nu se retrage de la națională

Imediat după ce a ridicat trofeul Cupei Mondiale deasupra capului, Lionel Messi le-a dat o veste fantastică fanilor argentinieni. El a dezvăluit că nu se va retrage în curând de la națională, deoarece vrea să onoreze acest statut de campion.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a făcut o finală de Cupă Mondială excepțională. Argentinianul a dat două goluri contra Franței și a punctat și la loviturile de departajare, sper bucuria soției sale, Antonela Roccuzzo, aflată în tribune alături de mai mulți membri ai familiei.

ADVERTISEMENT