Fotbal international

De asta se spune că e cel mai bun! Lionel Messi a marcat 18% dintre golurile reușite de Barcelona în Champions League în toată istoria clubului!

24.10.2019 | 00:58
De asta se spune ca e cel mai bun Lionel Messi a marcat 18 dintre golurile reusite de Barcelona in Champions League in toata istoria clubului
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a deschis scorul pentru Barcelona în meciul cu Slavia Praga, din etapa a treia a gazei grupelor Ligii Campionilor. Cu golul reușit în Cehia, starul argentinian a ajuns la 113 reușite în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Golurile lui Messi reprezintă 18% din totalul celor înscrise de Barcelona în istoria turneului, indiferent că s-a numit Cupa Campionilor Europeni sau Champions League.

Lionel Messi a marcat 18% dintre golurile marcate de Barcelona în toată istoria în Champions League

Cu golul reușit în Cehia, unde Barcelona întâlnește Slavia Praga, Lionel Messi a ajuns la cota 113 în Champions League, număr ce reprezintă 18% din totalul golurilor marcate de formația Blaugrana în toată istoria participărilor în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

ADVERTISEMENT

Primul gol marcat de Barcelona în Cupa Campionilor Europeni a fost în 1955, iar de atunci catalanii au reușit să puncteze de 623 de ori. Dintre aceste reușite, Lionel Messi a fost autorul a 113, adică 18 procente.

Messi și-a început seria golurilor din Champions League în noiembrie 2005, într-un meci câștigat de Barcelona în grupe, contra grecilor de la Panathinaikos. În următorii 14 ani, starul argentinian reușea să mai puncteze de 112 ori în Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o de patru ori.

ADVERTISEMENT
Lionel Messi a marcat 113 goluri pentru Barcelona în Liga Campionilor. Sursă Foto: Hepta
Lionel Messi a marcat 113 goluri pentru Barcelona în Liga Campionilor. Sursă Foto: Hepta

După golul reușit în partida cu Slavia, starul argentinian a devenit primul fotbalist care marchează în 15 ediții consecutive de Champions League. În plus, Messi i-a egalat pe Cristiano Ronaldo și Raul, cei trei punctând împotriva a 33 de echipe diferite.