News

De când ar fi ştiut autorităţile chineze de existenţa noului coronavirus. Americanii fac precizări importante

24.04.2020 | 16:05
De cand ar fi stiut autoritatile chineze de existenta noului coronavirus Americanii fac precizari importante
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii acuză China că ar fi știut din noiembrie 2019 de apariția noului coronavirus. Beijingul e acuzat că a încercat să mușamalizeze informația și, implicit, a creat pandemia de coronavirus care a pus pe butuci omenirea.

Beijingul, acuzat de americani că a ascuns informații vitale

Americanii sugerează că asiaticii știau din luna noiembrie că se confruntă cu un virus periculos, contrar informațiilor oficiale care anunțau primele cazuri de coronavirus din Wuhan în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

”Vă amintiţi că primele cazuri erau cunoscute de guvernul chinez poate încă din noiembrie, în orice caz cu siguranţă la jumătatea lui decembrie, iar ei au întârziat să semnaleze acest lucru restului lumii, inclusiv Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, a acuzat şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, conform news.ro.

China a raportat focarul de coronavirus din Wuhan în 31 decembrie, când erau 44 de cazuri înregistrate. În realitate, numărul era mult mai mare, cred experții.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății s-a mișcat, la rândul ei, destul de greoi, însă vina ar aparține chinezilor care au comunicat datele eronat. OMS a averitzat omenirea că se confruntă cu ceva periculos doar în 30 ianuarie.

Între timp, chinezii păreau mai interesați să mușamalizeze informații pentru a nu se face de râs în rândul comunității internaționale. În replică, președintele SUA, Donald Trump, a cerut serviciilor secrete un raport în detaliu din care să reiasă dacă „partenerii de afaceri” din China sunt responsabili sau nu pentru izbucnirea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
  • 2,750,391 de persoane infectate cu coronavirus au fost identificate la nivel mondial
  • 82,804 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate de China

China, dată în judecată de toată lumea

Americanii și britanicii au inițiat mai multe procese împotriva Chinei, tocmai din cauza pandemiei de coronavirus. Asiaticii sunt acuzați că au ascuns intenționat mai multe date relevante și au comunicat eronat Organizației Mondiale a Sănătății informații eronate.

ADVERTISEMENT

Concret, asiaticii ar fi știut că se confruntă cu un virus nou, extrem de contagios, însă au încercat să ascundă totul sub preș, lucru care a dus ulterior la izbucnirea pandemiei pentru că restul țărilor nu au știut cu ce se vor confrunta.

Chinezilor li se cer zeci de trilioane de dolari despăgubiri, însă rămâne de văzut în ce condiții ar putea fi obligați să le plătească vreodată.

Singurii care îi apără pe chinezi sunt rușii. Conaționalii lui Vladimir Putin au răbufnit la auzul veștilor că vecinii chinezi sunt acționați în judecată. Prin vocea Ministrului de Externe rus Serghei Lavrov, rușii s-au declarat revoltați de intenția unor țări de a acționa în judecată China. „Mi se ridică părul în cap când aud aşa ceva”, a declarat oficialul rus.

ADVERTISEMENT