News

De când ar putea fi organizate spectacolele de teatru în aer liber. Anunțul ministrului Culturii

19.05.2020 | 17:48
De cand ar putea fi organizate spectacolele de teatru in aer liber Anuntul ministrului Culturii
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-aau întânit cu reprezentanții teatrelor și au stabilit când ar putea fi organizate spectacolele în aer liber.

De când ar putea fi organizate spectacolele de teatru în aer liber

Ministrul Culturii a declarat că varianta organizarea spectacolelor de teatru în aer liber, din prima jumătate a lunii iunie, cel mai probabil din 15, rămâne valabilă cu condiția ca lucrurile să nu scape de sub control și să nu fie o explozie a cazurilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Premierul este adeptul acestei idei, este mult mai puțin reticent decât epidemiologii, dar totuși cifrele ne vor dicta următoarea mișcare. La începutul lunii iunie vom putea decide exact data”, a spus Gheorghiu pentru hotnews.ro.

Pentru prima etapă este luată în calcul varianta ca la aceste spectacole în aer liber să participe 300, până la 500 de spectatori, fără a fi stabilită o limită maximă la acest moment.

ADVERTISEMENT

Tot din 15 iunie s-ar putea redeschide spectacolele de stand-up comedy

”În primul rând trebuie să fie un perimetru care să poată fi amenajat ad-hoc și unde să poată fi controlat numărul de participanți. Spectatorii să fie așezați pe grupuri de două, maximum trei persoane, cu excepția familiilor, care nu pot fi separate”, a afirmat ministrul.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a mai precizat că tot din 15 iunie se are în vedere și reluarea spectacolelor de stand-up comedy, considerate cu risc redus de răspândire a bolii.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții teatrelor au atras atenția la întâlnirea de la Guvern că sute de actori sunt într-o situație disperată, trăind dintr-un salariu de 2.000 de lei pe lună.

În mai multe orașe, între care Brașov sau Arad, primarii au ales varianta de a-i băga pe actori în șomaj tehnic suportat de stat cu 75 % din salariul minim pe economie și nu din salariul de bază.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, actorul și cântărețul Tudor Chirilă a făcut un apel disperat către șeful statului Klaus Iohannis și către premierul Ludovic Orban cărora le cere să-l lase să-și exercite meseria vara aceasta, la fel cum fac și preoții.

ADVERTISEMENT