News

De când se vor putea organiza evenimente cu peste 1.000 de spectatori. Proiect de lege, pe masa Guvernului

29.05.2020 | 10:39
De când se vor putea organiza evenimente cu peste 1.000 de spectatori. Proiect de lege, pe masa Guvernului
De când se vor putea organiza evenimente cu peste 1.000 de spectatori. Proiect de lege, pe masa Guvernului
ADVERTISEMENT

Intrarea în etapa a doua a măsurilor de relaxare nu însemană că revenim la viața normală, iar un proiect de lege a ajuns pe masa Guvernului pentru ziua când se vor putea organiza evenimente cu peste 1.000 de spectatori.

De când se vor putea organiza evenimente cu peste 1.000 de spectatori

Proiectul de lege care interzice organizarea evenimentelor, festivalurilor şi manifestărilor culturale la care sunt prezenţi peste 1.000 de participanţi simultan până la 31 august a fost postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Culturii.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului de act normativ, legea are ca obiect instituirea, după încetarea stării de alertă, a unor măsuri temporare, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Necesitatea iniţiativei legislative rezidă în faptul că industria organizatorilor de evenimente artistice sau culturale din România, în lipsa unei decizii luate de autorităţile administraţiei publice, se află într-o situaţie de incertitudine, în măsură să genereze pierderi financiare masive zilnice.

ADVERTISEMENT

Festivalurile Untold și Electric Castel au fost oficial anulate în 2020

Proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul pandemiei de COVID-19 este supus dezbaterii publice până la 9 iunie.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţa în urmă cu o săptămână că instituţia pe care o conduce va elabora un proiect de lege care reglementează situaţia privind marile evenimente, acesta urmând să fie depus în Parlament.

Festivalurile Untold și Electric Castel au fost oficial anulate în 2020, după ce organizatorii au cerut Guvernului să interzică evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Bogdan Gheorghiu a precizat că decizia îi va ajuta pe organizatori să rezilieze contractele semnate deja. Ministrul Culturii a mai menționat că cei care au cumpărat deja biletele nu vor primi banii înapoi, ci se vor căuta soluții. Un a dintre ele ar fi ca tichetele să-și păstreze valabilitatea pentru următorul spectacol.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, iar printre acestea se află reluarea spectacolelor în aer liber cu maximum 500 de spectatori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri