De când vor avea românii nevoie de pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/11/2020, 12:46
De când vor avea românii nevoie de pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate
Românii ar putea să călătorească cu ajutorul unui pașaport Covid-19. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spun de când vor avea românii nevoie de pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate. Astfel, devine foarte posibil ca industria aeriană globală să ia în calcul introducerea acestui document.

Pașaportul ar urma să includă datele despre teste pentru despistarea coronavirusului, dar și despre vaccin împotriva virusului mortal.

Mai mult de atât, Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian chiar a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

De când vom avea nevoie de pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate

Aceasta va include și date despre vaccinare. Conform reprezentanților, un program pilot va începe încă din acest an. Apple va avea aplciația disponibilă în primul trimestru al anului 2021, iar pentru Android, aceasta va fi valabilă începând cu luna aprilie 2021.

Fără doar și poate, industria aviatică a fost una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. De altfel, companiile au înregistrat pierderi uriașe în ultimele luni de zile.

“Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem?

Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR. Ideea este bună.

Pandemia a forțat digitalizarea și venim cu această provocare sistemică, acest pașaport. Ideea e bună, dar ne lovim de aceste aspecte.

Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav. Nu putem obliga oamenii să se vaccineze”, a declarat pentru Digi 24, Cezar Osiceanu, pilot de linie.

Închide ×