Life

De câte ori e bine să folosești aceeași lamă de ras. Greșeala pe care multe persoane o fac

De câte ori poți folosi fără nicio problemă lama de ras. Regulile pe care trebuie să le respecți dacă vrei să ții la distanță infecțiile cutanate.
27.05.2024 | 14:43
De cate ori e bine sa folosesti aceeasi lama de ras Greseala pe care multe persoane o fac
De câte ori este recomandat să folosești aceeași lamă de ras. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Lama de ras este unul dintre cele mai practice lucruri de folosit atunci când vrei să scapi de părul nedorit. De multe ori, după ce ai folosit-o, o pui la loc în speranța că va mai fi utilă și altă dată. Însă, de câte ori este recomandat, de fapt, să utilizezi aceeași lamă.

După câte utilizări se recomandă să înlocuiești lama de ras

Fără doar și poate, lama de ras este nelipsită din baia femeilor, dar și a bărbați. Acest obiect este folosit ori de câte ori cineva vrea să scape de părul nedorit. Pentru că este practică și eficientă, o lamă de ras este folosită de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Dacă te numeri printre persoanele care utilizează de mai multe ori aceeași lamă de ras, trebuie să ții cont de câteva detalii. În primul rând, nu este neapărat greșit să folosești o lamă de mai multe ori, doar că trebuie să fii atent la mai mulți factori.

De obicei, specialiștii spun că o lamă poate fi folosită între 5 și 10 ori. Desigur, poate fi schimbată și mai devreme. Factorii care duc la scurtarea timpului de înlocuire a lamei sunt tipul acesteia, pilozitatea, dar și tehnica de ras.

ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuie să mai știi este faptul că dacă o lamă este utilizată prea mult timp, te expui la o mulțime de riscuri. Și, probabil așa cum intuiești, majoritatea au legătură cu sănătatea pielii.

Riscurile la care te expui dacă nu înlocuiești la timp lama de ras

În primul rând, aceeași lamă de ras folosită excesiv poate duce la infecții bacteriene, dar și la foliculită. Mai multe studii au arătat faptul că lama, implicit lamelele sunt locul preferat al bacteriilor. Dacă nu este igienizată sau nu este înlocuită la timp, pe suprafața lamei pot apărea bacterii patogene, ceea ce duce la infecții cutanate și foliculită.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, trebuie să știi că o lamă care nu este înlocuită la timp duce la creșterea firului de păr pe sub piele. Dacă lama este tocită, aceasta nu mai poate îndepărta eficient firele de păr, ceea ce face ca acestea să crească sub piele. În unele cazuri, firele de păr încarnate pot duce la iritații.

În ultimul rând, o lamă neînlocuită la timpul ei poate duce la leziuni ale pielii. Un studiu publicat în ”Journal of Cosmetic Dermatology” a arătat faptul că o lamă tocită duce la micro-leziuni ale pielii. Acestea, la rând lor, cresc riscul de inflamații și infecții.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să folosești aceeași lamă de mai multe ori, trebuie să știi că sunt foarte importante depozitarea și curățarea ei. Lama trebuie să fie curățată foarte bine după fiecare ras și lăsată să se usuce.

De asemenea, este recomandat să nu folosești aceeași lamă pentru diferite părți ale corpului. Doar așa previi apariția riscului de infecții și iritații. Este foarte important să nu împarți niciodată lama cu alte persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: