Tu știi de câte ori e bine să mănânci pește pe săptămână? Deși este bogat în diferite vitamine, dar și minerale, acest aliment trebuie consumat cu moderație. Care este însă cantitatea recomandată?
Peștele este un aliment minune atât în diete, când și în viața de zi cu zi. Este bogat în acizi grași Omega 3, care sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea, aceștia îmbunătățesc flexibilitatea arterelor și scad și colesterolul.
Și totuși de câte ori e bine să mănânci pește pe săptămână? Deși vorbim despre un aliment sănătos, excesele nu sunt recomandate. Un studiu realizat de American Heart Association ne să răspunsul pe care trebuie să îl știm.
Astfel, conform specialiștilor este bine să mânânci peste de două ori pe săptămână. Contează însă și tipul de pește pe care îl alegi. Există un pește gras, dar și altul mai slab.
Totodată, esențial este și modul în care îl prepari. Peștele la grătar ar trebui să fie alegerea corectă și nicidecum cel prăjit. Revenind, deci, de câte ori e bine să mănânci pește pe săptămână?
Specialiștii spun că o porție de aproape 140 de grame de pește gras gătit pe săptămână este suficient. De asemenea, femeile însărcinate, ori cele care alăptează trebuie să fie atente la acest aspect.
Ce se întâmplă dacă depășești această cantitate? Dacă alegi să consumi mai mult de două porții de pește pe săptămână, pot apărea probleme. Au fost efectuate mai multe studii de-a lungul timpului, potrivit Realitatea.
Se pare că un dezavantaj îl reprezintă expunerea potențială la mercur. Aceasta este o toxină care poate afecta dezvoltarea creierului, dar și sănătatea organismului nostru.
Specialiștii spun că macroul atlantic are un conținut scăzut de mercur. El poate fi consumat de trei ori pe săptămână, spre deosebire de alți pești. Macroul simplu în schimb e bogat în mercur.
Referitor la ton, un pește pe care îl găsim destul de ușor, acesta nu trebuie consumat deloc de femeile însărcinate. Restul persoanelor îl pot consuma însă fără să depășească două porții pe săptămână.