Sporturi

O bate pe Garcia și s-a rezolvat! De câte puncte are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor

10.08.2018 | 22:02
O bate pe Garcia si sa rezolvat De cate puncte are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor

UPDATE, ora 21:58 / Așa cum FANATIK anunța înainte de startul turneului, calificarea Simonei Halep la Turneul Campioanelor este ca și rezolvată. Iar pentru ca totul să devină oficial încă de la Montreal, românca are nevoie de minimum 305 puncte, adică o calificare în semifinale, care ar aduce chiar 350. Astfel, o eventuală victorie contra franțuzoaicei Caroline Garcia, de la ora 01:30, ar face ca Halep să fie prima jucătoare oficial calificată la Singapore.

Am trecut de jumătatea acestui sezon, iar totul pare o chestiune de timp. De câte puncte are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Românca va fi acolo, este deja o certitudine. Și, aproape sigur, va fi prima care va fi oficial calificată, dintre cele opt jucătoare care vor fi prezente în acest an la Singapore. Totul se poate rezolva chiar de la Montreal.

Simona Halep este în acest moment lider în clasamentul Race to Singapore, cu un total de 5415 puncte. A doua clasată este Angelique Kerber, învingătoare la Wimbledon, cu 4916 puncte, iar podiumul este ocupat de Caroline Wozniacki, 3910. Pe locul 9, sub linia care delimitează jucătoarele calificate, este Garbine Muguruza, cu 2378 de puncte. Vine tare și Serena Williams acum, locul 17 acum, cu 1616.

De câte puncte are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor. 305!

De ce rezultate are nevoie Simona Halep pentru a participa la Turneul Campioanelor. Conform calculelor făcute de WTA, linia care delimitează punctul de la care o jucătoare nu ar mai putea ieși din top 8 în clasamentul Race este acum la 5720. Va fi mai mică pe măsura ce sezonul va avansa și vor rămâne mai puține turnee de jucat. Chiar și așa, este foarte ușor de atins pentru Simona Halep, chiar de la Montreal.

Rogers Cup este un turneu din categoria Premier 5, în care învingătoarea primește 900 de puncte în clasament. Simona Halep, oficial calificată la Turneul Campioanelor, cu doar 305 puncte. Asta înseamnă că ar avea nevoie de o prezență în semifinale pentru a fi sigură că trece pragul. Se poate întâmpla chiar și cu o eliminare mai rapidă, dar ar sta la mâna rezultatelor.

De câte puncte mai are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor
Simona Halep a reuşit în 2014 să ajungă în finală la Singapore, ceal mai bun rezultat pentru ea la Turneul Campioanelor.

Turneul Campioanelor se mută la Shenzen începând din 2019, până în 2028!

Simona Halep ajunge la cinci participări la Turneul Campioanelor. Consecutive! Este și singura jucătoare activă din circuit care reușește această performanță, dovadă și a faptului că românca este cea mai consistentă jucătoare a generației sale. Cea mai bună performanță a fost realizată chiar la prima participare, în 2014, când a jucat finala, pierdută cu Serena Williams. Nu a trecut de grupe la următoarele trei ediții.

Simona Halep din nou la Singapore. Anul acesta este ultimul în care Turneul Campioanelor se desfășoară la Singapore, acolo unde a ajuns în 2014, la chiar prima participare a Simonei Halep. Înainte s-a disputat la Istanbul, timp de trei ani. Începând din 2019, ultimul turneu al anului în circuitul feminin va fi programat la Shenzhen, în China, acolo unde Simona Halep a cucerit un titlu în acest an. Există deja un contract semnat, care are şi o întindere foarte mare, până în 2028.

Simona Halep, din vacanţă direct la Montreal

De câte puncte are nevoie Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Totul pare ca şi rezolvat pentru luna august. Simona Halep va participa la Rogers Cup, turneu care începe săptămâna viitoare. Revine astfel în circuit după o lungă vacanţă. La începutul săptămânii a postat poze de pe o plajă exotică. Dar vineri este deja aşteptată la Montreal, acolo unde va susţine un antrenament deschis publicului.