Life

De câţi bani ai nevoie ca să trăiești o lună în Spania. O româncă stabilită acolo a făcut calculul exact

O româncă a calculat de câți bani e nevoie pentru a trăi o lună în Spania. Cheltuielile sunt mari, dar diferă în funcție de zona țării.
22.05.2023 | 22:19
De cati bani ai nevoie ca sa traiesti o luna in Spania O romanca stabilita acolo a facut calculul exact
De câți bani ai nevoie ca să trăiești în Spania. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Spania a calculat de câți bani este nevoie pentru ca cineva să trăiască acolo. Cheltuielile sunt destul de mari, dar pot să difere în funcție de zonă și de anumite aspecte.

De câți bani ai nevoie ca să trăiești în Spania. Calculul făcut de o româncă

Atunci când te muți într-o țară nouă, poate fi destul de greu să te adaptezi, mai ales la început. Cheltuielile sunt destul de mari în alte țări. Dacă ai de gând să te muți peste hotare, trebuie să faci mai multe calcule.

ADVERTISEMENT

În Spania, salariile medii ale românilor s-au mărit în ultimii ani, în funcție de domeniul în care lucrează. Experiența profesională a fiecărei persoane este un factor de luat în calcul la salariu.

De la 1 ianuarie 2023, salariul minim net a crescut cu 80 de euro, astfel că acum a ajuns la 1.080 de euro. Astfel, ora muncită se plătește cu 8,45 euro. O româncă stabilită în Spania a calculat de câți bani este nevoie pentru a trăi în această țară.

ADVERTISEMENT

Salariul, stilul de viață și alte nevoi personale sunt factori de care depinde nivelul cheltuielilor lunare. O singură lună în Spania poate să coste foarte mult, dar contează mai multe aspecte.

Pentru a avea un trai decent, cheltuielile din Spania sunt de câteva sute de euro pe lună doar pentru alimentele necesare. Românca a explicat că, doar pe mâncare, cheltuie între 400 și 700 de euro. În plus, pentru facturi, rate sau asigurări este nevoie de alte câteva sute de euro.

ADVERTISEMENT

“Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta”, a explicat românca, potrivit cancan.ro.

Altcineva a dezvăluit care sunt costurile lunare, pentru o familie de trei persoane. Pentru mâncare, cheltuielile sunt de 500-600 de euro pe lună, 150-200 de euro pentru curent, precum și 80 de euro pentru apă (la 2-3 luni), dar și asigurări private, care costă între 50 și 80 de euro pe lună, pentru fiecare persoană.

ADVERTISEMENT

Oamenii susțin că mâncarea s-a scumpit foarte mult

La fel ca în alte țări europene, mâncarea s-a scumpit în ultimul an. O altă persoană susține că nu mai ajung 600 de euro doar pentru mâncare și că ar fi nevoie de mai mulți bani. În plus, pentru detergent și produse cosmetice este nevoie de alți bani.

“Mâncarea cam 600€ pe lună sau chiar mai puțin pentru două persoane. Gătesc în casă, mâncăm multe fructe și n-am făcut economie la mâncare, dar nici nu aruncăm mâncare! Și asta în Madrid!”, a mai spus cineva.

Oamenii au mai precizat că nivelul costurilor depinde și de zonă, astfel că ar putea fi costuri mai mari în Madrid sau în Barcelona. Pentru a avea un trai decent, o familie formată din trei persoane plătește în jur de 1.800-2.2000 de euro lunar. Având în vedere aceste cheltuieli, este nevoie de un salariu de cel puțin 1.500 de euro pentru a duce un trai decent în Spania.

“Eu cu tot ce am de plată lunar (casă/ mașină/ asigurări/ etc), fără fițe și ieșit la restaurant, cam 1.800-2.200€, o familie de trei persoane, cu ipotecă, acum depinde și de zona în care stai, depinde și cât vrei să cheltui, depinde și ce înseamnă confort pentru tine”, a mai explicat cineva.

ADVERTISEMENT
Tags: