Fotbal international

De ce a acceptat Mircea Lucescu să antreneze Dinamo Kiev. Dezvăluiri incendiare despre relația stricată cu Ahmetov

26.07.2020 | 16:27
De ce a acceptat Mircea Lucescu sa antreneze Dinamo Kiev Dezvaluiri incendiare despre relatia stricata cu Ahmetov
ADVERTISEMENT

Un reputat jurnalist ucrainean a dezvăluit de ce a acceptat Mircea Lucescu să antreneze Dinamo Kiev, în ciuda faptului că 12 ani a fost la rivala Șahtior Donețk.

Președintele grupării ucrainene, Igor Surkis, a anunțat că românul a semnat un contract pe doi ani cu drept de prelungire pentru încă unul și va primi un  salariu stagional de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Însă, tehnicianul român are mari probleme la scurt timp după ce a preluat formația din capitala Ucrainei, mai mulți foști colaboratori ai săi refuzând să-l urmeze la noua echipă.

Cum a ajuns Mircea Lucescu să antreneze Dinamo Kiev

Deși a surprins pe toată lumea decizia lui Mircea Lucescu de a accepta oferta de a antrena Dinamo Kiev, directorul postului de sport din Ucraina, Football TV, Alexander Denisov, a dezvăluit că totul are legătură cu faptul că relația românului cu Rinat Ahmetov s-a deteriorat.

ADVERTISEMENT

”După ce a plecat, Lucescu a vrut de două ori să se întoarcă. Ahmetov l-a refuzat de fiecare dată. Prima oară a fost după ce i-a expirat contractul lui Fonseca. Contractul fusese semnat pe doi ani, apoi se decidea dacă mai stă sau nu”, a declarat jurnalistul.

”Ahmetov se gândea să prelungească înţelegerea, însă negocierile cu Fonseca erau destul de dificile. Până la urmă, s-a prelungit contractul. Când Roma a vrut să-l aducă pe Fonseca, din nou Mircea Lucescu s-a oferit să vină, însă şi de această dată Ahmetov a refuzat”, a povestit Denisov.

ADVERTISEMENT

Același ziarist a mai amintit și faptul că patronul lui Șahtior Donețk a fost cel care nu a mai dorit să continue cu Mircea Lucescu în vara anului 2016, fiind nemulțumit de faptul că echipa nu mai poate progresa cu tehnicianul român pe bancă.

”Ahmetov căuta antrenor din iarna acelui sezon, 2015/2016. Mi-aduc aminte discuţiile pe care le-am avut cu Ahmetov. Mi-a spus că şi dacă cucereşte Europa League, tot nu-i va prelungi contractul”, a amintit Alexander Denisov.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că în curând va împlini 75 de ani, Mircea Lucescu rămâne unul dintre cei mai bine cotați tehnicieni. Salariul de trei milioane de euro pe care îl va încasa la Dinamo Kiev îl duce în topul celor mai bine plătiți antrenori români ai momentului.

ADVERTISEMENT
Tags: