News

De ce a amenințat-o Liviu Dragnea cu moartea pe Gabriela Firea! Dezvăluiri inedite ale fostului primar al Bucureștiului

De ce a amenințat-o Liviu Dragnea cu moartea pe Gabriela Firea a explicat chiar fostul primar al Capitalei în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D
22.06.2021 | 23:24
De ce a amenintato Liviu Dragnea cu moartea pe Gabriela FireaDezvaluiri inedite ale fostului primar al Bucurestiului
Gabriela Firea a transmis că Liviu Dragnea a ammenințat-o cu moartea. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a fost în prim planul știrilor cu patru zile înainte de difuzarea emisiunii. Fostul primar al Bucureștiului a transmis într-un teaser al show-ului că Liviu Dragnea nu a ezitat o clipă și a amenințat-o cu moartea. Soția lui Florentin Pandele nu s-a oprit aici cu dezvăluirile. Social democrata a scos la lumină și alte momente și dedesubturi ale politicii.

De altfel, Firea nu a ezitat și a răspuns la toate întrebările jurnalistei. A făcut-o cu zâmbetul pe buze, dar au existat și momente în care fostul edil al Capitalei s-a încruntat serios și chiar a lăcrimat. Firea a povestit, a lămurit situații, însă a și amenințat.

ADVERTISEMENT

De ce a amenințat-o cu moartea Liviu Dragnea pe Gabriela Firea!

De asemenea, Gabriela Firea a acceptat să vorbească despre tatăl său, un om pe care îl consideră violent, dar și despre problemele de sănătate pe care le-a avut. „De ce nu ați rezolvat problema traficului din București?” și „Vă temeți că veți fi mazilită politic de Marcel Ciolacu?”, au fost alte două întrebări ale jurnalistei.

„Cred că întreaga țară a aflat care a fost relația mea cu Liviu Dragnea. Nu pot să-i fiu recunoscătoare că după ce am ajuns primar m-a abandonat total. Am fost lăsată singură și le spunea colegilor din ministere să nu fiu ajutată ca să nu cresc în sondaje.

ADVERTISEMENT

M-a amenințat. Asta cu moartea rămâne de interpretat. Erau foarte multe amințări în acea perioadă. Atunci am considerat necesar că trebuie să ajung la nivel public cu ele. Am avut nenunărate discuții cu Dragnea, îl rugam să-și țină promisiunile.

După doi ani m-am revoltat. În ciuda rugăminților mele nu se acordau bugete. Trecea vremea fix pe acele două mari subiecte din campanie. M-am raliat protestului altor colegi din partid, nu m-am trezit într-o dimineață cu dorința de a participa la un puci.  

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu sănătoasă, fericită cu familia mea. Vreau să le fie mai bine românilor. Dumnezeu știe ce este peste 3 ani. Viața politică ne-a arătat că nimic nu se potrivește din ce este pregătit cu mulți ani înainte.

Vor fi modificări în politica românească. Îmi doresc să fac bine oamenilor, oriunde mă voi afla, Senat, Primăria sau altă parte. Sunt dezamăgită în legătură cu rolul femeii în politică.

ADVERTISEMENT

Lui Dăncilă i s-a reproșat și că este femeie. Nu știu cât de pregătită este societatea noastră să accepte o femeie președinte. Și la Primărie am fost aspru criticată.

Să spună bucureștenii dacă am fost un primar bun comparând ce am făcut eu, cu ce se întâmplă acum în Capitală.

Am fost naivă crezând că rezultatele echipei mele vor fi apreciate la adevărata valoare. Am intrat cu dorință đe a face și de a rezolva. Credeam că pot să mut munții din loc.

Dacă m-ați întreba acum pe cine aș alege între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu ca viceprimar, categoric pe Bădulescu. Nu l-aș mai lua pe Nicușor Dan nici măcar simplu portar, darămite viceprimar”, a spus Gabriela Firea la Kanal D

Ce spune Gabriela Firea despre problema traficului din București

Gabriela Firea a ținut să explice și de ce nu a rezolvat problema traficului în Capitală atât timp cât a ocupat funcția de edil. „Cred că peste 70 la sută din promisiuni au fost realizate. A fost o sintagmă nefericită, și anume revoluția în trafic. Mi-o asum, deși a aparținut unor colegi. 

S-a făcut cea mai mare și complexă înnoire a parcului auto STB. În doi ani s-au luat peste 500 de autobuze.

Cele trase pe dreapta au fost toate reparate, mai puțin cele care nu mai erau calitative. Banda unică este folositoare și acum. Nu a fost o sincronizare perfectă între Poliția Capitalei și brigada rutieră.

Domnul Dan a renunțat la anumite tronsoane. Așteptăm, dar nu vin marii specialiști pe care i-a promis în campanie electorală, dar care nu vin.

Au fost calomnii legate de campania electorală, categoric nu am luat șpagă pentru achiziția autobuzelor. Am dat în judecată câțiva jurnaliști. Dacă era așa, nu eram în studio. Credeți că lucrurile acestea nu au fost anchetate? Consilierii USR și PNL au făcut plângeri peste plângeri. Au fost minciuni și lucruri menite să me denigreze”, a adăugat Firea

Adevărul despre campaniile municipale înființate de Firea

Firea a atins și subiectul campaniilor municipale. „Vreți ca eu în două minute să explic? Bugetul Capitalei este în jur de 600 de milioane de euro, deci nu un miliard și jumătate.

Companiile municipale nu au fost ilegale, nelegale. Ele există în marile orașe din România, dar și în întreaga Europă.

Companiile sunt perfect legale, au fost înființate să îndepărteze căpușele. Uitați ce se întâmplă în București acum, căpușe, șobolani. Sunt perfect legale doar că domnul Dan le îngroapă neplătind facturile. Și se vede cum arată orașul”, a zis fostul primar.

De ce se teme Gabriela Firea de tatăl ei

Un tată alcoolic i-a marcat copilăria fostului edil al Capitalei. „Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească a determinat situația noastră. Noi l-am iertat, vrem să ne aducem aminte de lucrurile bune din copilărie. Sunt sensibilă când văd copii săraci, bătrâni săraci. De aceea am și intrat într-un partid de stânga.

Sufletește încerc în fiecare zi să-i ofer mamei cât se poate. Material, cât s-a putut. La noi în familie, deși au fost privațiuni financiare nu au fost și sufletești. Mama a compensat prin felul ei. Mă gândesc dacă eu la rândul meu sunt o mamă la fel de bună.

(n.r. – începe să lăcrimeze) Acum, fiind decedat e greu să vorbești în termeni neplăcuți. Atunci viața cu el era din ce în ce mai grea, ne temeam pentru mama. Eu i-am zis mamei că acum este momentul să plecăm.

Într-un oraș mic rușinea e la mare rang. Femeilor le e rușine să facă asta, preferă să fie lovite, bătute. A fost greu să o determinăm pe mama. Într-o noapte am fugit la bunica doar cu ce aveam pe noi. Tata nu se aștepta, a căutat-o la serviciu, a urmărit-o. Subliniez că noi l-am iertat. Și în timpul vieții noi nu l-am abandonat”, a adăugat Firea.

Cum a ajuns purtător de cuvânt al Guvernului

Gabriela Firea a fost șefa departamentului de comunicare pentru cabinetul Isărescu. „Protector nu e cuvântul potrivit, Isărescu este un deschizător de drumuri, susține tinerii. Adrian Vasilescu a venit cu propunerea ca eu să lucrez la Guvern.

El i-a propus lui Isărescu să vin la Palatul Victoria. M-au susținut să preiau această poziție. suntem în relații foarte bune și acum, nu ne întâlnim pe cât de des am vrea.

Nu aveam nevoie să prezint un CV, o diplomă câtă vreme atributele pentru care am fost invitată să lucrez la Guvern nu au avut legătură cu altele, decât cu abilitățile mele de comunicare. Nu înțeleg unde era falsificarea. Eu am încheiat o facultate de stat, nu înțeleg unde e falsul. Bârfele nu mă deranjează, mă lovește o trădare a unui prieten”, a mai zis Firea

Cum îl caracterizează pe soțul Florentin Pandele

Gabriela Firea a fost de două ori senator și a devenit prima femeie primar a Bucureștiului. Toate i se datorează lui Florentin Pandele

„În momentul în care m-am căsătorit cu Florentin Pandele am fost îndepărtată din trustul Intact. La celelalte trusturi mi s-a spus că sunt candidatul perfect, dar pe fruntea mea scrie Dan Voiculescu.

Aș fi vrut să rămân tot în presă, dar soțul meu mi-a zis că este momentul să intru în politică. Am zis că mie nu îmi place, că nu este sinceritate. Florentin a insistat zi de zi. El a fost cel care m-a determinat măcar să mă gândesc la intrarea în politică.

Răzvan este mereu în inima mea, mă gândesc în fiecare zi la el. (n.r. – începe să lăcrimeze) Acesta este inelul de logodnă pe care nu îl voi da niciodată jos de pe mână.

Și eu dau timpul înapoi și sunt uimită cum s-a întâmplat totul atât de repede. Așa a fost să fie, așa ne-a fost scris. Nu eram nici foarte tânără, dar nici foarte în vârstă. M-a șocat când mi-am dat seama că mi se face curte, nu mă așteptam, realmente. Oricine ar fi făcut acest lucru nu ar fi avut șanse, dar Florentin are acea calitate.

Așa ne-a fost destinul, eu văduvă, el divorțat. Și pentru că am arătat inelul de la Răzvan, aici este verigheta de la Florentin care va fi ultima pentru mine, indiferent de ce se va întâmpla.

Este stăpânul inimii mele și sper că și eu stăpâna inimii lui. Domnul Dragnea ne-a invitat la o discuție și a zis că nu vrea ca Florentin să mai candideze la Voluntari dacă eu candidez la București. Am zis că nu e principial și că renunț eu.

Acum stau și mă gândesc pe cine încurca. Florentin nu a fost încurcat că i se pune sula în coaste. Până la urmă, fără Florentin, PSD e zero în Ilfov. Și s-a luat decizia să candideze independent. Atunci mi-am dat seama că politica poate să creeze între noi breșe”, a subliniat Firea.

Firea, totul despre conflictele cu Băsescu și Iohannis

„Pe Traian Băsescu l-am iertat, dar nu l-am uitat. E creștinește să ierți. Îmi mai aduc aminte de anumite episoade și mă întreb de unde am avut putere să trec peste ele. Trebuia să câștige altcineva, puteam eu să fiu cu stea în frunte, trebuia să câștige altcineva în 2014.

Băsescu este un animal politic. Ce mai spune Traian Băsescu acum despre Nicușor Dan? E mulțumit cu situația din Capitală?

Eu nu l-am acuzat pe Iohannis că a făcut trafic de copii, am citat dintr-un articol. Trebuia să fii răspuns care e opinia domniei sale. A fost un moment extrem de bine lucrat și manipulat, eu am căzut victimă când s-a zis că președintele nu poate fi bun pentru că nu are copii. Eu nu am spus cu subiect și predicat așa ceva, eu nu am făcut această declarație. Eu am răspuns altceva.

Aveți o apetență din a cita din afirmațiile grobiene ale lui Traian Băsescu. Facebook-ul nu a mai explodat acum după ce au apărut țopii la stadion. Eu am vrut să fac un lucru normal, decent cu Simona Halep. Țiriac a spus că am făcut un gest normal în lumea civilizată. Eu am fost pusă la zid doar din motive politice și pentru că sunt femeie. Cei care au huiduit făceau parte din filiala București a USR”, a spus Gabriela Firea.

Se teme Gabriela Firea de Marcel Ciolacu, președintele PSD?

Chestionată de Denise Rifai dacă se teme că va fi mazilită politic de noul lider al social democraților Marcel Ciolacu, Gabriela Firea a fost fermă.

„Orice se poate întâmpla în politică, sunt pregătită pentru absolut orice. Am o viața frumoasă astfel încît loviturile politice să le resimt mai ușor. Nu mă așteptam ca Robert Negoiță să mă critice nedrept, am pierdut electorat, am pierdut 4 procente și 2-3 provin din faptul că Robert nu a mai făcut echipă cu mine. Este ca și iertat, dar nu pot să trec peste acest fapt.

Din cauza trădării lui am pierdut primăria și din cauza manipulării în online făcută de echipa lui Nicușor Dan. I-aș întreba pe cei care l-au susținut pe Dan dacă acum sunt mulțumiți. Nu i-a interesat, au luat votul bucureștenilor și au spus la revedere”, a zis Firea

Cum răspunde acuzelor că a dat bani bisericii pentru voturi

Denise Rifai a vrut să știe și motivul pentru care Gabriela Firea a trimis milioane de euro bisericilor. A fost sau nu vorba despre voturi cumpărate?

„Categoric nu, voi susține sănătatea, educația, cultele. Am făcut un lucru bun susținând financiar construirea Catedralei Neamului”, a mai spus Firea.

ADVERTISEMENT