Fotbal international

De ce a avut doar Putin umbrelă la festivitatea de premiere a Cupei Mondiale

17.07.2018 | 14:23
De ce a avut doar Putin umbrela la festivitatea de premiere a Cupei Mondiale

Foarte multă lume, în special pe reţelele de socializare şi-a pus întrebarea cum de a fost posibil ca la festivitatea de premiere a Cupei Mondiale doar preşedintele rus Vladimir Putin să aibă protecţie de la umbrelă, în timp ce omologii săi din Franţa şi Croaţia erau pur şi simplu muraţi de ploaia torenţială căzută din senin. La fel de multe au fost şi criticile îndreptate către oficialii ruşi care au adus foarte târziu umbrele şi pentru ceilalţi doi şefi de stat, Emmanuel Macron şi Kolinda Grabar-Kitarovic.

De ce a avut doar Putin umbrelă la festivitatea de premiere a Cupei Mondiale. Măsuri de protecţie pentru evitarea de atentate

Analistul rus Maxim Suşkov afirmă că regulile FSB interzic folosirea de „dispozitive speciale” de către oficialii străini, indiferent de rangul lor. Ca urmare, momentul controversat în care Vladimir Putin a fost singurul care s-a adăpostit sub umbrelă la finala Cupei Mondiale, lăsându-i pe preşedinţii Franţei şi Croaţiei în ploaie, ar avea o explicaţie.PredecesoruL FSB, KGB, ar fi pus la cale un celebru asasinat folosind o umbrelă – uciderea disidentului bulgar Gheorghi Markov la Londra, în 1978, cu o umbrelă care a tras un glonţ otrăvit.

De asemenea, Suşkov susţine că ar fi vorba de o umbrelă blindată, destinată protecţie liderului de la Kremlin. Astfel de umbrele pot fi comandate inclusiv pe Internet, iar gărzile de corp ale fostului preşedinte francez Nicholas Sarkozyau fost dotate încă din 2011 cu un asemenea accesoriu.Ipoteza pare confirmată şi de faptul că, atunci când a fost deschisă şampania în vestiar, după finală, garda de corp a preşedintelui rus a deschis umbrela, pentru a-l proteja.

De ce a avut doar Putin umbrelă la festivitatea de premiere. Există precedentul unei crime comise cu o umbrelă, cazul unui demnitar bulgar
De ce a avut doar Putin umbrelă la festivitatea de premiere. Există precedentul unei crime comise cu o umbrelă