Life

De ce a blocat Facebook mai multe conturi în această lună. Ce ar fi trebuit să facă utilizatorii rețelei sociale

Mai mulți utilizatori ai rețelei sociale Facebook s-au trezit că nu își mai pot accesa conturile pentru că nu au activat la timp autentificarea cu doi factori.
21.03.2022 | 10:46
De ce a blocat Facebook mai multe conturi in aceasta luna Ce ar fi trebuit sa faca utilizatorii retelei sociale
ADVERTISEMENT

Facebook a decis încă de anul trecut să protejeze o parte dintre utilizatori precum politicieni, jurnaliști sau activiști. Astfel, aceștia au primit un e-mail prin care li se solicita să-și activeze 2FA (Two Factor Authentication). Cei care au ignorat instrucțiunile s-au trezit acum că nu își mai pot utiliza conturile.

De ce a blocat Facebook mai multe conturi în această lună. Ce ar fi trebuit să facă utilizatorii rețelei sociale

Facebook a anunțat anul trecut că introduce o nouă funcție pentru a proteja anumiți utilizatori împotriva atacurilor hackerilor. Printre aceștia se numără jurnaliști, activiști sau politicieni.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, cei vizați au primit e-mailuri cu instrucțiuni pentru a-și activa 2FA (Two Factor Authentication) și au fost atenționați că în cazul în care nu vor respecta instrucțiunile vor pierde contul temporar. Termenul limită a fost 17 martie.

Mulți dintre utilizatori nu au văzut e-mailul din diferite motive, iar acum nu își mai pot accesa conturile. Aceștia se pare că deocamdată nu au nicio soluție pentru a rezolva problema și așteaptă încă o explicație de la Facebook, dar aceasta întârzie să apară.

ADVERTISEMENT

Ce este sistemul 2FA

2FA a fost conceput pentru a asigura un nivel suplimentar de securitate. Astfel, pe lângă nume și parolă se generează și un cod temporar. Acesta se primește pe SMS, printr-o aplicație, (Authy, 1Password sau altele) sau printr-un autentificator fizic (aceasta fiind considerată cea mai sigură variantă).

Există mai mulți pași care trebuie făcuți pentru a activa autentificarea cu doi factori. Mai întâi se accesează Setări de securitate și autentificare în contul Facebook. Se caută noua opțiune și se dă clic pe Editare.

ADVERTISEMENT

Se alege metoda de securitate pe care doriți să o adăugați, apoi se urmăresc instrucțiunile primite. În momentul în care se configurează 2FA se cere să se aleagă una dintre cele trei metode se securitate existente.

Coduri de autentificare de le o aplicație de autentificare terță parte, atingerea cheii de securitate pe un dispozitiv compatibil, sau coduri prin mesaj primite pe telefonul mobil.

ADVERTISEMENT
Tags: