Sport

De ce a căzut transferul lui Florin Niță la CFR Cluj. Cu cine negociază acum ardelenii

Transferul lui Florin Niță la campioana CFR Cluj nu mai este de actualitate, cele două părți nereușind să ajungă la o înțelegere din cauza diferențelor mari în plan financiar.
05.07.2022 | 20:15
De ce a cazut transferul lui Florin Nita la CFR Cluj Cu cine negociaza acum ardelenii
Transferul lui Florin Niță la campioana CFR Cluj nu mai este de actualitate, cele două părți nereușind să ajungă la o înțelegere din cauza diferențelor mari în plan financiar. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În aceste condiții, ardelenii se focusează pe o posibilă aducere a lui Silviu Lung jr., care a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că este deschis la discuții.

Transferul la CFR Cluj al lui Florin Niță nu mai este de actualitate

CFR Cluj a rămas în lot cu doar doi portari, Cristian Bălgrădean și Răzvan Sava, după ce s-a renunțat la croatul Karlo Letica, așa cum a anunțat FANATIK, iar Otto Hindrich a fost împrumutat până la finalul sezonului în Ungaria.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, CFR Cluj a încercat aducerea titularului naționalei României, Florin Niță, însă transferul nu s-a putut realiza din cauza cererii prea mari pe care portarul a avut-o și pe care șefii din Gruia nu au fost dispuși să o accepte.

”Florin Niță a cerut o sumă mult prea mare pentru posibilitățile oricărui club în România. Au fost negocieri, da. Dacă îi dădeam cât a cerut, atunci el era în lotul CFR-ului acum”, a declarat președintele Cristi Balaj, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că ardelenii i-au oferit lui Niță un contract pe doi ani, un bonus la semnătură în valoare de 50.000 de euro și un salariu de 20.000 de euro pe lună, însă suma era net inferioară celei pe care portarul o încasează la Sparta Praga, 700.000 de euro pe an, aproximativ 60.000 de euro pe lună.

Petrescu mizează pe Bălgrădean

Deși la CFR Cluj avea șanse să joace meci de meci, Florin Niță nu putea renunța la o sumă atât de mare de bani, mai ales că mai are un an de contract cu Sparta Praga. El speră, totuși, să-și găsească o echipă în Europa unde să poată fi titular.

ADVERTISEMENT

După ratarea transferului lui Florin Niță, șefii din Gruia s-au reorientat către Silviu Lung jr., care este liber de contract după despărțirea de formația turcă Kayserispor, însă anunță că mai au și alte variante.

”În acest moment așteptăm să vedem cum o să evolueze discuțiile cu Silviu Lung. Nu înseamnă că nu avem și alte variante. Dar așa este corect, atât timp cât noi am făcut o promisiune”, a spus Balaj.

ADVERTISEMENT

Înainte de plecarea în Armenia, antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, a refuzat să vorbească despre vreun portar cu care se negociază, și a spus că este extrem de mulțumit de Cristian Bălgrădean și Răzvan Sava.

ADVERTISEMENT