Life

De ce a dispărut bărbatul din imagine la șase săptămâni de la nuntă. Soția lui a aflat adevărul abia după 68 de ani

Cauza din care bărbatul din imagine a dispărut de lângă soția lui, la șase săptămâni după nuntă. Abia după șase decenii s-a aflat adevărul.
11.03.2023 | 17:30
De ce a disparut barbatul din imagine la sase saptamani de la nunta Sotia lui a aflat adevarul abia dupa 68 de ani
Povestea de dragoste a celor doi miri. Motivul care l-a determinat pe bărbat să-și părăsească soția. Sursa foto: historybyday.com
ADVERTISEMENT

Mirii din imagine au o poveste de dragoste extrem de impresionantă. La un moment dat, însă, bărbatul a dispărut fără urmă, după șase săptămâni de la căsătoria cu partenera sa. Adevărul a ieșit la iveală abia după aproape 70 de ani.

Povestea de iubire dintre Peggy Seale Harris și Billie Harris. De ce a dispărut bărbatul la șase săptămâni de la nuntă

Peggy Seale Harris și Billie Harris au fost doi tineri din Texas, ce s-au iubit foarte mult. În ciuda acestei situații, destinul a fost crunt cu ei, căci nu le-a lăsat să se bucure întreaga viață de căsnicia lor. Vremurile în care au trăit nu erau ca în prezent, ci marcate de război.

ADVERTISEMENT

Peggie și Billie au avut nunta pe 22 septembrie 1943, în Florida. Ei s-au cunoscut prin intermediul unei întâlniri puse la cale de tatăl lui Billie. Bărbatul conducea Forțele Aeriene Altus Oklahoma, iar acolo Peggie era mecanic, ceea ce l-a impresionant pe viitorul ei socru, fiind o meserie pentru partea masculină.

Tatăl lui Billie i-a povestit fiului despre Peggie, iar acestuia i-a surâs ideea să o vadă. Pe atunci, el se afla ca soldat în U.S Army Air Corps și a decis să-i trimită scrisori tinerei. De cum a primit o permisie, a și mers să o cunoască, iar Peggie și-a amintit de acea zi.

ADVERTISEMENT

”Am început să primesc scrisori de la Billie. Îmi era puțin frică de acest bărbat, care nu mă văzuse, dar credea că sunt ok. Atunci când a venit în concediu (de la armată), dintr-o dată ușa avionului s-a deschis, iar Billie Harris mi-a spus „Bună, Peggy” și cam atât”, a relatat soția, potrivit History by day.

Peggie a recunoscut, de altfel, că între ea și viitorul partener nu a existat dragoste la prima vedere, iar sentimentele au venit pe parcurs. Mai mult, fiind foarte tineri, nu aveau bani strânși, așa că la momentul căsătoriei, erau extrem de săraci. Asta, însă, nu i-a împiedicat să-și dorească să-și construiască viața mult visată.

ADVERTISEMENT

După șase săptămâni de la nuntă, planurile lor au fost date peste cap. Billie Harris abia terminase cursurile de pilot din US Army Air Corps la Brooks Field și a fost avansat în gradul superior de sublocotenent. Simțea că urma să ia parte la Al Doilea Război Mondial, ceea ce s-a și întâmplat.

Billie primește într-o zi o scrisoare prin care a fost chemat pe front. Și-a făcut rapid bagajele și și-a îmbrățișat fugitiv sufletul pereche. Nu i-a spus și motivul, dar Peggy și-ar fi dat seama și oricum nu l-ar fi împiedicat, deoarece și-au promis că-și vor apăra țara.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a dus să lupte, Peggy avea încredere în Billie că se va întoarce. Timpul se scurgea, însă, tot mai greu și nicio veste. Ultima dată a fost înștiințată că a fost înrolat în Europa, iar de atunci nu mai deținea nicio informație.

Așadar, au început să apară tot felul de întrebări în sufletul lui Peggy, inclusiv cele referitoare la deces. Au urmat zeci de ani de căutari, fără rezultat. În tot acest timp, Billie ar fi devenit tot mai bun în meseria sa și ar fi îndeplinit zeci de misiuni cu succes.

Ultima misiune a lui Billie. Bărbatul a murit ca un erou

Billie ar fi așteptat cu nerăbdare să plece către casă, iar într-o zi i s-a spus că va lua parte la ultima misiune, după care va fi lăsat să-și reîntâlnească soția. Astfel, Billie s-a urcat la bordul unui avion și în timp ce zbura peste orașul Les Ventes, din Franța, avionul i-a fost doborât. Avea două opțiuni: să se salveze sărind cu parașuta sau să manevreze avionul spre marginea orașului, încât localnicii să nu fie uciși.

Billie a ales a doua variantă, dar el a fost cel rănit, prăbușindu-se într-o pădure departe de oraș. Toți pasagerii au supraviețuit, cu excepția pilotului. Așadar, Billie a devenit eroul oamenilor din Les Ventes. Peggy a auzit de cele întâmplate și chiar dacă a întristat-o vestea morții, era mândră că soțul ei a plecat din această lume printr-un gest eroic.

ADVERTISEMENT
Tags: